餐廳: 甘味讚岐手打烏冬
資訊:

2023-04-11 292 瀏覽
行開鑽石山諗住是但揾啲嘢食,好耐之前成日都會食甘味嘅蕃茄湯烏冬,印象中味道都唔錯所以諗住就入去食我嘅晚餐。復活節假最後一日都唔算好多人等位,7點幾到等咗大約10分鐘就有位。要左個雞扒蕃茄湯烏冬同芝士年糕,雞扒都幾juicy同唔會太鹹,塊皮燒到少少脆我覺得都唔錯。不過蕃茄湯底就比起之前失色不少,略嫌太稀同埋都冇乜蕃茄味,記得之前湯底會有蕃茄蓉但今次食就似普通茶餐廳早餐蕃茄湯通粉嗰種好稀嘅湯。芝士年糕都同想像中冇乜出入,佢係日本芝士年糕嗰種,有少少流心👍🏻總括嚟講冇以前咁好食,變咗好普通嘅烏冬,不過唔係難食,如果要求好濃郁蕃茄湯底嘅就未必滿足到你啦🫣

2023-04-10
10 分鐘 (堂食)