2014-04-21 549 瀏覽
週日同我男人去行街食飯,行完銅鑼灣已經攰到癲,就去尖沙咀食晚飯喇!😸我男人本身話去the one19樓食,上開飯睇下好似都幾貴下,我就唔捨得落返4樓睇下有咩食,最後入左Suzuki Cafe。😈✌️入到去有好多小鴨仔即刻諗起今屆DSE通識卷二第二題香港人集體回憶,真係唔知隻鴨係香港人集體回憶⋯😅入正題,叫左個二人套餐。首先黎左個湯,係番茄忌廉湯,個人認為偏咸,而且個湯唔夠熱。另外,加左16蚊小食係薯條,我覺得味一般。然後就係煙三文魚沙律,清新,好味,值得一試。個沙律汁開胃,易入口,真係唔錯。到主菜喇,個飯我同我男人都覺得唔好食,啲肉仲好難咬,真係食左幾啖停晒手,好浪費。意粉,我地二人都麻麻地南瓜,但呢個意粉又幾好食喎,幾好幾好。餐飲就轉左兩杯特飲,但都係好一般,個樣幾靚之外無咩特別。服務員態度一般,我地9點半入,嗌完野食已經last order,食左無耐就要賣單嚕。😬我地都無咩點享受餐廳氣氛,整體黎講,係一般。而價錢還可以,二人餐268元加一,我地轉特飲同加小食再加一就37x元。

入正題,叫左個二人套餐。

餐飲就轉左兩杯特飲,但都係好一般,個樣幾靚之外無咩特別。

2014-04-20