招聘中
時薪
$16,000+
月薪
2019-08-04 390 瀏覽
最近愛上食台式菜, 朋友介紹說鐵牛味道較為正宗, 而且價錢也抵物有所值。在尖沙咀大型商場行街行到累又肚餓,想起附近金巴利道就有一間鐵牛分店, 地點也非常方便唔錯選擇。餐廳在地庫裝修設計如台灣風味, 空間感較大, 餐枱以簡單木系為主,有大長枱,亦有舒適的卡位。餐牌食品繁多,有台式便當、拌麵、台灣便當、鮮蕃茄及麻辣湯麵、新竹米粉,特色台灣小吃,小菜,仲有台式特飲。想點什麼以劃紙方式落單,然後去櫃台付錢, 返回座位等待服務店員送上枱。簡單木系枱面卡位望落去就已經感覺好舒服😌食麵只要加多HK$18只可以叫台式特飲,我們也要要2柸胚芽珍珠奶茶,我好喜歡它不甜, 奶味和茶味濃,珍珠較為煙韌,加入胚芽增添麥味。好飲柸子寫著「鐵一般的熱血」蕃茄湯底清甜滋味,麵非常彈牙,碗內蔥花作配菜增加香氣麻辣湯底鹹淡適帶點微辣, 油份稍為稍稍偏多。牛腩和牛筋半肉半筋, 肉質腍軟嫩口同時筋位有嚼勁, 十分入味又夠林牛味十分濃郁。滷水豬耳爽脆鹵水蛋完全吸收了鹵水味好入味滷水豬大腸好入味但肥了點朋友沒有介紹錯鐵牛真的唔錯值得一試,好有台式味道

簡單木系枱面

卡位望落去就已經感覺好舒服😌

柸子寫著「鐵一般的熱血」
杯芽珍珠奶茶

蕃茄湯底清甜滋味,麵非常彈牙,碗內蔥花作配菜增加香氣
鮮番茄牛筋腩麵

麻辣湯底鹹淡適帶點微辣, 油份稍為稍稍偏多。
麻辣牛筋腩新竹米粉

滷味拼盤
滷味拼盤-豬耳

滷水豬耳爽脆
鹵味拼盤-滷蛋

鹵水蛋完全吸收了鹵水味好入味
鹵味拼盤-豬大腸

滷水豬大腸好入味但肥了點

朋友沒有介紹錯鐵牛真的唔錯值得一試,好有台式味道
杯芽珍珠奶茶
鮮番茄牛筋腩麵