2019-06-03 284 瀏覽
考完試要對自己好一點,今晩決定要食好d!返到青衣揀左別府,係我想食既日本野,重要係唔多人等位好順利就入座,重點係晩市全單有我9折呀!🤤魚蝦蟹盛宴,樣樣都好吸引,可惜得一個胃。叫左個軟殼蝦天婦羅,無錯係🦐🦐,並唔係軟殻蟹。隻蝦好似瀨尿蝦咁,但就連殻食埋都得,啖啖肉仲有好多橙色既膏,熱辣辣趣卜卜,口感唔錯,又夠特色。除左主角之外仲有香菇同金菇天婦羅,都唔錯另外要左個海老豚骨拉麵,係期間限定既食品。拉面有口感,湯底濃郁得黎唔會太咸,仲有好多櫻花蝦點綴同提升口感。豚肉係厚切,肥瘦適中,主角海老當然係成個拉麵既靈魂,新鮮又大隻,肉質彈牙,推介。睇相見到紫色既飲品超吸引,係蝶豆花荔枝梳打,顏色係漸變既紫色,飲落估唔到又有驚喜喎,荔枝味之餘仲有粒粒黃色既爆珠,一咬落去就爆醬,好得意呀,天然既蝶豆花色素夠自然,價錢又唔貴,平時出面叫一杯依d特飲起碼要三四十蚊。日本野唔少得既就係壽司,叫左少少滿足下。整體黎講不錯,抵食!

魚蝦蟹盛宴,樣樣都好吸引,可惜得一個胃。

熊本軟殼蝦🦐天婦羅

另外要左個海老豚骨拉麵,係期間限定既食品。
海老豚骨拉麵

蝶豆花荔枝梳打

日本野唔少得既就係壽司,叫左少少滿足下。
整體黎講不錯,抵食!
壽司盛。松
壽司盛。松