2012-11-18
仲意食PIZZA既我, 見到pizza hut有新野推出就想去試下, 加上我又有張星期一八折優惠coupon,新出pizza名叫 "Tuscani意式手製薄餅' 分別有以下3種口味 :1) 熱情貝拉 (金文畢芝士、燒烤大蘑菇、烤雞、紅洋蔥、菠蘿、紅椒條、酸忌廉、香草醬)2) 燒烤滋味 (軟忌廉芝士、烤肉腸、火箭菜、鮮蘑菇、紅椒、紅洋蔥、菠蘿、黑橄欖、燒烤醬)3) 菲達之海 (菲達芝士、大蝦、菠菜、阿里根奴、鮮蘑菇、車厘茄、蜆肉、紅洋蔥、黑橄欖、香濃茄醬)本來想叫菲達之海但係竟然賣晒, 心諗唔通真係咁好味~~~所以唯有就叫左"燒烤滋味"大批一個 ($174), 味道冇咩特別, 只係平時食慣既蕃茄醬底變左燒烤醬, 但個餅底唔脆, 都係厚批好味d, 另外凡叫佢指定餐牌上任何食品就可以用優惠價叫指定幾款小食, 最多可換購2客,所以就叫埋烤雞田園沙律 ($26.5) & 炸薯條配香蒜蜜糖汁 ($21),先講烤雞田園沙律, 味道都係正正常常啦, 即係冇咩特別 ~~~至於個炸薯條配香蒜蜜糖汁, 上面個d所謂既香蒜蜜糖汁, 完全冇味道, 只係一pat白色既醬, 不過廿幾蚊就算啦 , 當食剩薯條整體黎講
本來想叫菲達之海但係竟然賣晒, 心諗唔通真係咁好味~~~
整體黎講都係範得食返平時個d好味d ~~~