2025-03-26 738 瀏覽
初次體驗素食滋味傳統有言 素食積福 今日專登嚟體驗一下呢間素食私房菜開18:00 我哋係第一位到步客人 之後陸續坐滿店內私隱度頗高 幾乎每檯都有屏風間開 2人餐檯至10人大檯都有🥢如意卷千色拼盤有青瓜絲 粉皮 素肉 番茄 皮蛋等可以當係酸酸甜甜嘅開胃前菜 🥢香草百寶袋百寶袋內係一D雜菇、瓜、玉米等切粒而個湯汁係冬陰功湯 微辣 百寶袋完全可以吸收曬冬陰功嘅味道 🥢照燒釀大啡菇大啡菇釀嘅望落同食落都似肉好好奇係如何做到👍🏻🥢芝香五穀糍粑面層芝士 而下面嘅糍粑由穀物製成 咬落外脆內煙韌 🥢藥膳翡翠包藥膳湯好香 翡翠包就係用椰菜葉包住裡面素材 一口一啖🥢姬鬆茸雪梨養生湯適時養生湯 秋冬天氣絕對滋潤 由細就鐘意飲湯嘅我 一飲就知道係足料靚湯🥢椰香咖喱素雜錦配黃油法包咖喱味道香濃 配法包一向好夾裡面有各類素菜 亦有素魚蛋🥢香椿花錦繡配藜麥飯望落真係好似菠蘿咕嚕肉 而咕嚕肉就用麵筋嚟充當角色🥢馬拉盞芥菜苗芥蘭苗好嫩 味道亦唔錯🥢石榴桃粒果凍石榴味道超濃郁 好爽好清新 呢款甜品真心好味🥢鮮磨合桃露合桃露香濃有滑溜 食得出真材實料👍🏻晚餐餐單方面係OMAKASE廚師菜單 共有11款食物 晚餐價錢係$3
初次體驗素食滋味
傳統有言 素食積福 今日專登嚟體驗一下

🥢如意卷千色拼盤
有青瓜絲 粉皮 素肉 番茄 皮蛋等
可以當係酸酸甜甜嘅開胃前菜

🥢香草百寶袋
百寶袋內係一D雜菇、瓜、玉米等切粒
而個湯汁係冬陰功湯 微辣 百寶袋完全可以吸收曬冬陰功嘅味道

🥢石榴桃粒果凍
石榴味道超濃郁 好爽好清新 呢款甜品真心好味

🥢鮮磨合桃露
合桃露香濃有滑溜 食得出真材實料👍🏻

晚餐餐單方面係OMAKASE廚師菜單 共有11款食物 晚餐價錢係$348/位
而午餐OMAKASE廚師菜單就$268/位 少2款晚餐食物
另外午餐亦有外賣便當 $78 性價比都相當高