2011-08-06
今晚阿媽唔煮飯, 大家落街食飯。7個人有一大隻豉油雞送, 滑lu lu, 好味哦!另外仲叫左6個送1) 啫啫油麥菜煲, 上台仲吱吱聲, 好香, 夠晒味。2) 節瓜粉絲海蝦煲. 好多隻中size 既蝦, 不過d 蝦唔爽既, 節瓜又切到超幼, 幼到差d 睇唔到佢, 粉絲就好入味。3) 生炒骨, 炒得好靚, 好夠色水, 但平時有菠蘿, 宜家就變左士多啤梨同桃, 仲要貴d, 但我鍾意菠蘿多d。4) 八珍豆腐煲, 聽個名應該係素, 但原來係咩都有既豆腐煲, x 燒, 冬菇, 瘦肉片, 味道普遍。5) 竹生三層樓, 個名好得意, 個樣都好得意, 其實係d 玉子豆腐煎香, 配上竹笙, 好味哦, d 玉子豆腐好滑。6) 西蘭花炒帶子珊瑚蚌, 好味!飯後仲有糖水, 紅豆沙/ 南瓜西米露, 我愛南瓜西米露, 食到一絲絲既南瓜, 西米大大粒, gd!我地show住戶證仲有9 折, 7個人埋單$619, 抵啊!
7個人有一大隻豉油雞送, 滑lu lu, 好味哦!
另外仲叫左6個送
1) 啫啫油麥菜煲, 上台仲吱吱聲, 好香, 夠晒味。
6) 西蘭花炒帶子珊瑚蚌, 好味!