2018-01-12
朋友話想喺銅鑼灣附近一帶去食打邊爐放題,餐廳嘅選擇好多,但係參差不齊,上網搵咗間有得任食haagen dazs仲出咗冬日暖鍋,聽落都幾特別,又唔想中伏,都係穩穩陣陣食返牛陣!! 牛陣同以前一樣,價錢係以唔同嘅牛肉質素而定,打邊爐的精髓是牛肉,所以我哋嗌嘅係鹿兒島直送美人和牛放題套餐$329(另計加一) ,而湯底可以選擇日式清湯、日本壽喜燒、特製雞白湯、蕃茄湯底、經典麻辣湯底、咖哩湯底、柚子鹽湯底和豚骨湯底。大量蔬菜類、丸類同埋粉麵類都係自己出去拎,屬於半自助形式,鍾意食乜就拎乜唔會嘥曬!我哋揀左豚骨湯底, 含非常豐富嘅骨膠原,估唔到豬骨咁入味,感覺唔似落咗味精,非常之滿意。 牛肉係可以向店員refill的,睇落牛肉嘅色澤和紋理都是非常新鮮和高質,我們滿心充滿著期待。一口吃下去牛肉肥瘦適中,口感不錯,牛肉的味道也非常濃郁,果然貴有貴著。 仲有呢盤菜!!!高質素牛肉refill了多盤,但是老實說吃得多會覺得濟濟的,相信在每一餐飯之中,人類吃肉類都是有一定的限額XD因此出去拎咗一啲火鍋配料,都好好食,食番一啲菜。選擇都幾多下,個人好鍾意金菇同埋芝士腸,呢度都有非常之開心。 講到尾最鍾意嘅都係
仲有呢盤菜!!!高質素
因此出去拎咗一啲火鍋配料,都好好食,食番一啲菜。
講到尾最鍾意嘅都係hargandize雪糕口感非常之軟綿綿又好食。
原來最後仲有水信玄餅食,加埋一啲黃豆粉簡直係完美。
飲品方面除咗有大量嘅罐裝汽水仲有asahi啤酒任飲,真係唔可以錯過。
限時90分鐘令人食得有少少急,我哋遲咗少少走不過店員都冇吹我哋走,只不過係勁旺, 出面有唔少食客等緊下場,所以都要急急腳離開>_<