2017-04-03
一坐底發現餐廳牆上有個鐘 離開一刻再望望 發現鐘上時間沒變過 細個會係好開心既時刻講句:「好開心呀!如果依家時間停係度就好啦!」大概係呢一個時空凝固既感覺出餐食物係素顏美女 即係「簡單。寧靜。本質有涵。唔浮」直接講就係「好味道」純粹係影完覺得上鏡無真人禁靚 所以唔想PO相 如果大家係要搶FO野韓妹式大眼仔食物可以唔洗去 兩種口味 幫唔到你! 未上檯之前我個心講緊嗱唔好再拿兩條切到面禁大既羅馬當沙律比我!!上個湯之前我個心又講緊唉唔該唔好再比瘋狂茄糕當tomato bisques比我!!當然最後係完全無 大概係受過太多傷害 所以諗多左 至於咩味自己去試確實無渣流 Rib eye十年無食過強勁Cajun味有D懷念 但唔係極美式瘋狂Cajun powder 比D情深食下會食到D 再見路絲馬莉再見既味道!成晚唯一傷心位係 點解我會無食到甜品?酒水我個人唔太識 有咩建議自己請教下位老闆 但問之前考慮清楚 因為呢位老闆講起酒來關唔到總制一樣 除非閣下好似我禁真心想聽或者好想長知識 唔係既直接請矩推介一支就得 一個人對一樣野鐘意起上黎 真係會關唔到總制 個人理解記得我行入餐廳個刻 呢位老闆話:「食野
記得我行入餐廳個刻 呢位老闆話:「食野係享受好味食物,唔係睇食物。。。。等等」我聽完覺得 都係既 但其實又唔太認同 呢度係有美食紅酒外 仲有牆上唔係用機OUTPUT係手畫既字句圖案 仲有檯上面唔係叉電係點火既燭光 仲有其他唔係眼望望但拿住個地球儀同你吹水既客人 另外有一位關唔到總制既老闆加上「one fine day」同埋「I can't make you love me」
人生十大後悔之首,點解我2017年愚人節先遇到呢度?人生就係一個大整蠱。