2023-09-16
位於佐敦既呢間餐廳好特別,日頭是cafe,夜晚搖身一變成日本居酒屋咁,晚市主打日式燒鳥omakase🍢.我地叫左鹿兒島黑毛和牛set x燒鳥廚師發辦✨包括2道前菜、1道沙律、6串串燒、1道和牛、2道和食、主食及味噌汁😋前菜 - 紅酒蕎頭、螢光魷魚和食 - 汁煮牛舌串燒 - 秘製雞肉棒、日本九州香草雞腎、雞肉包墨魚滑、雞皮蝦滑、燒豆腐、三黃雞腿肉主食 - 明太子燒飯團配昆布高湯一份鹿兒島黑毛和牛.我地另外仲散叫左:- 一骨手羽先- 雞心- 純豚五花腩- 吉列廣島蠔- 枝豆 - 白啤酒.鹿兒島黑毛和牛無得輸!肉味濃郁,入口即溶!旁邊附有芥末、岩鹽、炸蒜片及蔥粒,可以食到唔同風味👍🏻串燒方面,原來秘製雞肉棒是招牌,用上日本蘭王蛋做月見汁,雞肉餡好滿,食落好juicy! 雞皮蝦滑不在餐牌上,係只有呢個和牛set同海鮮set先有🙆🏻♀️ 蝦滑好香,放在雞皮內,互相吸收,好好食!而三黃雞腿肉都很不錯,肉質嫩滑.一骨手羽先即係單骨雞翼,燒得好香脆,仲好方便!純豚五花腩爆肉汁好好味😋 吉列廣島蠔大大件,外脆內軟,好鮮!枝豆係熱上,仲落左鹽調味,食到停唔到口🤣 配埋啤酒飲就爽哂!明太子燒飯團幾好食,裡面
前菜 - 紅酒蕎頭、螢光魷魚
和食 - 汁煮牛舌
- 純豚五花腩
- 吉列廣島蠔
- 枝豆
- 白啤酒
一骨手羽先即係單骨雞翼,燒得好香脆,仲好方便!純豚五花腩爆肉汁好好味😋 吉列廣島蠔大大件,外脆內軟,好鮮!枝豆係熱上,仲落左鹽調味,食到停唔到口🤣 配埋啤酒飲就爽哂!明太子燒飯團幾好食,裡面係滿滿的明太子,店員教落叫我地食半件飯團,然將另一半飯團放入湯內,就好似食茶漬飯咁,好特別!
呢度環境唔錯,好時尚又型格,門外仲有座位同打卡位,店員好有禮貌服務好👍🏻下次去日頭時段既cafe先