2023-06-12
今次黎左Sensu既時代廣場分店,餐廳裝修得幾靚,係木系風設計,感覺比較柔和,幾舒服😌呢度既Lunch Menu係自由配撘,有三菜或四菜,價錢都只係相差$20,當然某啲菜式另計,呢次就揀左四款菜式,可以試多啲啊麻🤣《Lunch Menu $158》呢個Lunch Set會跟埋味噌湯同泡菜漬物,係Menu到A,B,C,D各揀一款🙈《冰鎮清酒鮑魚.山葵汁》呢款冰鎮清酒鮑魚質地幾彈牙,但係冇乜清酒味,個山葵汁就幾特別,不過唔太夾,可能山葵汁太搶味蓋過左清酒味🙈《燴西班牙香腸.豬肩肉》燴西班牙香腸幾惹味,幾好食😂《烤豬柳.黑咖喱汁.橙杏桃果醬》呢個豬柳有少少鞋,感覺一般🙈《火炙吞拿魚.辣香料蛋黃醬》火炙吞拿魚都唔錯,配辣香料蛋黃醬幾夾👍🏻《雅枝竹.松露雞肉. 酥皮盒》酥皮盒唔夠脆,一般!《烤雞扒.牛油果醬.麻辣蛋黃醬》雞扒肉質幾嫩,配牛油果醬幾好食,另外跟左個粟米,粟米既大細幾方便食,唔錯!《炸芝士泡菜飯團》炸芝士泡菜飯團🍙好好食,似食緊炸芝士條,個芝士竟然拉到絲,呢個真係必叫!!!👍🏻《櫻花蝦.涼拌麻辣蒟蒻麵》涼拌蒟蒻麵幾好食,低碳之選,個麵辣辣地好開胃🤣《Cappuccino +$28》呢
《Lunch Menu $158》
《冰鎮清酒鮑魚.山葵汁》
冰鎮清酒鮑魚.山葵汁
《燴西班牙香腸.豬肩肉》
燴西班牙香腸幾惹味,幾好食😂
燴西班牙香腸.豬肩肉
《烤豬柳.黑咖喱汁.橙杏桃果醬》
呢個豬柳有少少鞋,感覺一般🙈
烤豬柳.黑咖喱汁.橙杏桃果醬
烤豬柳.黑咖喱汁.橙杏桃果醬
《火炙吞拿魚.辣香料蛋黃醬》
火炙吞拿魚都唔錯,配辣香料蛋黃醬幾夾👍🏻
火炙吞拿魚.辣香料蛋黃醬
《雅枝竹.松露雞肉. 酥皮盒》
酥皮盒唔夠脆,一般!
雅枝竹.松露雞肉. 酥皮盒
《烤雞扒.牛油果醬.麻辣蛋黃醬》
烤雞扒.牛油果醬.麻辣蛋黃醬
《炸芝士泡菜飯團》
炸芝士泡菜飯團
《櫻花蝦.涼拌麻辣蒟蒻麵》
涼拌蒟蒻麵幾好食,低碳之選,個麵辣辣地好開胃🤣
櫻花蝦.涼拌麻辣蒟蒻麵
《Cappuccino +$28》
呢度既咖啡都唔錯,叫左杯Cappuccino黎試,揀左Fruity味,飲落好順滑,仲配左一小塊brownie,brownie一啲都唔甜,配咖啡好夾👍🏻可惜既係點解冇拉花…🤔
Cappuccino
SENSU