是我認為真心好推介的餐廳,但亦要接受”電話人”的“極度無禮貌”。話說:這間餐廳,是我朋友介紹我去,我才會認識。去過3-4次,一直都好滿意。無論吃飯,飲嘢, 這幾次一直都是和同一班朋友(who's introduced this place )一起來。次次都係 Walk-in. 次次去襯都係(即興),好幸運係有位。(無論indoor or outdoor)都好幸運有位。因為 呢幾次去親,都見到真係好 Full. (即使疫情)好啦。。。。話說,今晚我好想去 chop house 吃晚飯。因為我突然好掛住有杯 drinks, 佢沖得幾好飲,我有回味感。(以下對話,有些少粗魯成分,以泄失望的情緒。)我就打過去 話:吾該我想 book 2 位,條電話人(勁無禮貌):(無得book喎,要walk in .)之後,要(爭分奪秒咁同佢說):(因為feel 到佢勁想cut我線)我:(咁可吾可以book indoor 2位丫?就算我吾係坐出面?)佢:(無架啦!無得book架啦)(之後,一Q 斬落去。cut 左)我就真係好無語。。。之前以策安全,又叫人 book ,廢事walk in 無位。宜家。又話唔洗
是我認為真心好推介的餐廳,
但亦要接受”電話人”的“極度無禮貌”。

話說:
這間餐廳,是我朋友介紹我去,我才會認識。
去過3-4次,一直都好滿意。

無論吃飯,飲嘢,
次次都係 Walk-in.

因為 呢幾次去親,都見到真係好 Full. (即使疫情)

好啦。。。。
話說,今晚我好想去 chop house 吃晚飯。
因為我突然好掛住有杯 drinks,
佢沖得幾好飲,我有回味感。

(以下對話,有些少粗魯成分,以泄失望的情緒。)

我就打過去 話:吾該我想 book 2 位,
條電話人(勁無禮貌):
(無得book喎,要walk in .)

我:(咁可吾可以book indoor 2位丫?
就算我吾係坐出面?)

佢:(無架啦!無得book架啦)

(之後,一Q 斬落去。cut 左)

我就真係好無語。。。

宜家。又話唔洗。。
嘢都沒說完,一嘢就cut左。咩料丫?!

頓時係由 very supporting..
to
...very disappointed!!!!

2020-03-25