2020-03-21 303 瀏覽
尖沙咀出名多好野食!今次就帶咗媽咪黎到位於山林道嘅Nathanhouse食晚飯~ 餐廳地方闊大,樓底高,空間感十足,讓人感覺悠閒放鬆餐牌上嘅食物以西式為主,菜式好有特色點菜後侍應先會送上餐包,熱烘烘的,餐包鬆軟有麵粉香,適合搭配黑醋橄欖油同自家製的海鹽牛油🧈蟹肉凱撒沙律碧綠的羅馬生菜好新鮮爽脆,配上適量凱撒沙律醬同鮮甜蟹肉,健康又開胃海龍皇湯湯底由新鮮龍蝦熬制,龍蝦味相當濃郁!湯內的精選海鮮除左有魷魚、鮮蝦、青口,仲有甘鯛魚,此魚的做法手工精細,魚皮及魚鱗炸香後使得魚塊外脆內軟慢煮36小時牛小排 • 烤焗牛骨髓 • 洋薏米第一次食牛骨髓,面上油脂豐盈,店員建議盡快食用否則油脂會凝固。係入口即溶的感覺呀,滿口牛肉脂香,非常邪惡!另外旁邊的慢煮牛小排都非常出色,肥瘦適中,肉質非常軟腍,牛肉味好濃郁,好好食呀!飄浮島最後甜品揀咗呢個「飄浮島」,其實係由香草乳酪同三種不同口味的芭菲所組成,唔會太甜,味道同口感都好清新~個人最喜愛嘅係玫瑰荔枝芭菲,帶有陣陣玫瑰荔枝香,好清甜美味

餐牌上嘅食物以西式為主,菜式好有特色

蟹肉凱撒沙律

海龍皇湯