2017-05-16
星期一Blue Monday, 最好就係唔好比自己OT, 六點準時走去同朋友Happy Hour, 甘樣心理先夠平衡玫瑰綠提 $18見到有個special menu 上有呢杯玫瑰綠提,配搭好特別。 玫瑰味幽香, 青提比較甜,賣相好cocktail 渡假風呀。宇治抹茶紅豆鮮奶 $42友人叫既特飲,賣相同樣吸引,紅豆夠軟熟,佢話好好飲。芝士紫菜雞翼 $48同樣黎自special menu 既雞翼, 每隻都好有份量,皮脆,有淡淡芝士味,反而紫菜味唔算突出。焦糖雞翼薯角沙律 $78雞翼好香甜,煎封左既外表入面仲保留到肉汁。薯角即炸,熱辣辣,好脆。軟殼蟹凱撒沙律 $88軟殼蟹好大隻,放上沙律到好有氣勢呀!好怕食到有油壓味既炸軟殼蟹,幸好呢隻無令我失望,炸得夠乾身, 仲啖啖肉。芝士焗雜菌薯皮 $48半溶既芝士加上雜菌焗薯仔,薯仔焗得香口,整個口感好豐富。黑松露米蘭雞扒墨魚汁飯 $88呢個飯除左份量巨大,味道亦令人驚艷。忌廉汁味道有層次,有奶香微甜濃稠度剛好。墨魚汁飯,飯粒飽滿,煙韌。雞扒好厚身,成個配搭好夾, 亦令人食得好滿足。手作特級和牛漢堡 $98目測足有一寸厚既和牛扒,牛味濃郁,入口好有顆粒
玫瑰綠提 $18
宇治抹茶紅豆鮮奶 $42
友人叫既特飲,賣相同樣吸引,紅豆夠軟熟,佢話好好飲。
芝士紫菜雞翼 $48
焦糖雞翼薯角沙律 $78
雞翼好香甜,煎封左既外表入面仲保留到肉汁。
薯角即炸,熱辣辣,好脆。
軟殼蟹凱撒沙律 $88
軟殼蟹好大隻,放上沙律到好有氣勢呀!
芝士焗雜菌薯皮 $48
半溶既芝士加上雜菌焗薯仔,薯仔焗得香口,整個口感好豐富。
黑松露米蘭雞扒墨魚汁飯 $88
呢個飯除左份量巨大,味道亦令人驚艷。
手作特級和牛漢堡 $98
目測足有一寸厚既和牛扒,牛味濃郁,入口好有顆粒感。份量大到一口咬唔到, 麵包鬆軟,醬汁配料恰到好處。
紫薯雪糕窩夫 $88
完美既晚餐,當然要以甜品作結。
一客四份岩岩好,容易分黎食。 暖暖既窩夫配上冰凍既雪糕,最鐘意佢仲有啲日本小蕃薯,令整個味道更豐富。
Cheers! 雖然聽日仲要番工,飲下無酒精飲品一樣可以開心一個晚上。