好耐無食星巴克既蛋糕,而家多左好多款式!見到呢兩款造型精緻既芒果流心乳酪蛋糕同抹茶朱古力蛋糕好吸引,馬上買黎下午茶試試!芒果流心乳酪蛋糕 $45賣相就差d,因爲上面d忌廉已經溶溶地,但係我明明放左係雪櫃。一切開,真係有芒果流心餡料,仲要係有雙層,味道好好味,唔知點解有d似蛋黃味!外層係香滑的淡忌廉乳酪慕斯,口感輕盈!海棉蛋糕話有檸檬味同加入左乳酪製作,不過唔太食得出,可能因爲份量唔多。再以雛菊形狀既朱古力作點綴,好可愛。味道幾有層次,唔錯唔錯。抹茶朱古力蛋糕 $43抹茶朱古力蛋糕以黑森林蛋糕為蛋糕底層,加上香濃滑溜既抹茶忌廉同抹茶jelly面皮,抹茶味道好突出,我鍾意!話中間加入左軟心朱古力,不過唔多覺。又話頂層上有覆盆子脆粒同朱古力牌,覆盆子脆粒又唔多覺。不過抹茶味道真係無錯!呢個價錢有呢個分量同層次感都算唔錯啦。平時呢個價錢既高檔蛋糕比呢兩個細d。

芒果流心乳酪蛋糕 $45

抹茶朱古力蛋糕 $43