2013-02-19
食過之前舊鋪既生煎包十分懷念,知道開左新鋪所以專程拜訪同埋睇下可唔可以撞到老闆OSCAR!!!!!去到門口既時候都唔係好多人,不過都等左半個鐘左右。入到去之後已經好肚餓,所以迫不及待叫左好多野食,相比舊鋪,新鋪有一個特點就是有座位!首先第一樣就是最出名既生煎包咬既時候要小心因為入面有好多湯會爆出黎,跟住個包底煎得好脆 好正!!!!呢個係一個小食冷盤,有雞絲粉皮,皮蛋豆腐同埋青瓜海蜇。本身想嗌整係要雞絲粉皮但係見到拼盤抵啲所以而家就可以一次過試哂3樣野食雞絲粉皮芝麻醬好正,粉皮軟硬度適中。皮蛋豆腐啲豆腐好滑好似百福豆腐咁,皮蛋普通,冇咩特別。青瓜海蜇,青瓜醃得幾好但係味道都係偏咸,如果可以加多啲醋就PREFECT啦酸辣湯同平時係第二度食既係唔同,唔夠辣同埋有少少苦澀既感覺。酥餅有四款材料選擇,今次我就揀左芝士同火腿,酥餅本身好香所以其實唔加餡都好好味最後係好出名既小籠包,同生煎包一樣都係會爆汁!!!!個皮好薄,餡同生煎包差唔多不過比較軟身,同樣值得推介!總括黎講新鋪位置多左,又大左,地點方便,所以我都會再去幫親架
去到門口既時候都唔係好多人,不過都等左半個鐘左右。
首先第一樣就是最出名既生煎包
雞絲粉皮芝麻醬好正,粉皮軟硬度適中。
皮蛋豆腐啲豆腐好滑好似百福豆腐咁,皮蛋普通,冇咩特別。