2016-06-12 386 瀏覽
難得有一日假放😝決定去食豪啲⋯位於銅鑼灣樓上鋪,旺中帶靜,日本餐廳不是以壽司,拉麵做主題,主角反而系明太子🤗牛油果鱈卵卷都幾大舊,食落好香芝士味,加埋小小辣味嘅鱈卵同三文魚,口感好豐富😊蛋卷即叫即做😋熟度岩岩好,入口好嫩滑!!而且又保留到蛋嘅鮮甜味,加左半熟嘅明太子,味道會較咸,但可以中和蛋嘅甜味,必試👍👍 奶油鍋材料雖然唔算太豐富,有蔬菜,金菇,明太子,蠔...但勝在湯底好濃郁同creamy ❤️一試就中意左,忌廉味好重好香,令到鍋物都好入味,堅正😋唔夠飽仲可加烏冬或者飯~三文魚刺身有三種,分別系刺身,烘燒同伴明太子☺️刺身都好厚切,食到三文魚嘅鮮味,明太子經過秘製調味,去除腥味,混合條狀三文魚,好易入口😝而烘燒三文魚就半熟狀態,好香嘅燒味,點小小豉油食味道已經好出色🙂高質日本餐廳☺️會再光顧喔!Sangria用咗葡萄汁同大量嘅蘋果,奇異果,橙同檸檬製成,味道濃而且飲落好健康,好似邊飲果汁邊食生果咁🤗係一杯唔錯嘅無酒精雞尾酒😋而且又吾會太甜,味道岩岩好奇異果Mojito加左薄荷葉,飲落去好香薄荷味~感覺涼涼地好清新🌿勁多奇異果粒系杯底,所以奇異果味都好出,透出小許酸尾尾~

高質日本餐廳☺️會再光顧喔!