2022-09-19 40 瀏覽
同朋友行開旺角 發現T.O.P地面有間幾靚嘅Cafe就入咗去試~ 門口display咗好多款蛋糕🍰 但佢唔止得甜品同飲品 menu都有其他主菜架(*•̀ᴗ•́*)و ̑̑日本宇治抹茶麻薯蛋糕🍵 $58蛋糕外層係朱古力脆皮 中間分咗幾層 最上面係cream同抹茶奶凍 中間就有麻薯🍡同戚風蛋糕 抹茶味都算出但略嫌整體有啲偏甜(◜०﹏०◝)焙茶麻薯蛋糕 ☕️ $58呢個蛋糕同抹茶嗰個嘅layer一樣 中間係焙茶奶凍麻薯同戚風蛋糕 一樣茶味濃厚😋口感軟糯🍡 雖然都係偏甜不過小編覺得焙茶味冇抹茶味嗰個咁甜粒粒芒果冰茶🍹 $46呢個冰茶茶底飲落冇咩甜味 但佢芒果非常足料🥭🥭 攪勻飲每淡都可以飲到粒粒嘅芒果😋😋 芒果嘅甜味再加埋個茶就啱啱好 唔會好甜👍好解渴!芝士奶蓋茶 $34茶底可以揀烏龍茶/綠茶/伯爵茶☕️我哋揀咗綠茶正常甜🍵個茶底都係冇乜甜味~適合唔鍾意飲咁甜嘅朋友 佢嘅芝士奶蓋都算濃厚順滑~ 味道唔會太鹹

日本宇治抹茶麻薯蛋糕🍵 $58

焙茶麻薯蛋糕 ☕️ $58