2025-05-03
大家諗起甜牙牙係咪即刻聯想到甜品呢? 其實佢哋有間提供西餐及甜品嘅餐廳,可以喺一個地方滿足食主菜同甜品2個願望😋 小熊貓今次就去咗試二人份量嘅春季套餐🌸🍹 青提氣泡水美式呢個combination 比較特別,所以就叫咗杯嚟試吓~ 可以自己倒杯Espresso落青提氣泡水度,呢個畫面好靚😍 入口清新特別,內裏仲有青提肉,可以飲又可以食~🥗 前菜有西班牙火腿配自家製油醋芝士沙律好大個portion 😍 啱晒鍾意食菜嘅小熊貓~ 蕃茄清甜,自家製油醋酸酸甜甜,配上充滿鹹香嘅火腿,係好好嘅開胃菜🧄 蒜香炒小魷魚蒜片煎到好香脆,魷魚煮得熟到剛好,軟腍得來又有咬口,調味恰到好處🐮 烤牛小排嚟到我哋嘅主菜啦😍 擺盤咁靚令人食指大動~ 好驚喜有烤熟咗嘅蒜蓉,伴以煎到熟度剛好嘅安格斯牛小扒,滋味無窮~ 薯條炸到金黃色,外脆內軟,有美乃滋同蕃茄醬,正呀🐟 檸檬三文魚意粉三文魚煎到皮脆肉嫩,食落口有淡淡嘅檸檬清新~ 意粉可以選擇linguine or spaghetti, 口味任君選擇~ 青草醬意粉同三文魚好配合,食完肉食返呢個健康啲嘅意粉balance 就最啱啦🍎 套餐仲包括咗甜品: 蘋果玉桂藍莓酥皮餅配雪
🍹 青提氣泡水美式
🥗 前菜有西班牙火腿配自家製油醋芝士沙律
🧄 蒜香炒小魷魚
🐮 烤牛小排
🐟 檸檬三文魚意粉
🍎 套餐仲包括咗甜品: 蘋果玉桂藍莓酥皮餅配雪糕
甜牙牙果然係甜品嘅王者🎊 酥皮餅口感脆薄,配上玉桂蘋果及吉士醬,甜而不膩☺️ 雪糕有多種口味選擇,而小熊貓就揀咗芒果同綠茶味,冰凍嘅雪糕遇上酥皮餅,口感豐富,為呢餐畫上完美嘅句號🥰