2022-05-17
⭐️八〇⭐️📍:旺角豉油街27號地舖⏰:11:30am-10:00pm呢間已經係我第二次回訪 店舖位於通菜街顯眼既街頭 行過都會聞到陣陣既咖啡味☕️ 今日同👦🏻旺角行完街 就入去再試下佢地既晚餐😍餐廳名係代表左兩位80後既店主🙈 夠晒特別! 餐廳嘅裝修風格行工業風 泥水牆啱晒大家打卡影相📸️🍔美國和牛芝士漢堡配薯條漢堡裏面有有和牛、芝士、生菜、煙肉、洋蔥 和牛既肉汁好多 有肉味 亦都非常之厚身 再搭配埋煙肉 口感非常豐富 麵包亦都烘過 所以脆卜卜 薯條好酥脆 再配埋茄汁醬就無敵啦!🍝俄羅斯烤牛柳闊條麵厚切既牛柳肉質嫩滑 大約五成熟左右 清晰見到粉嫩既顏色 鹹度適中 充滿肉汁🤤闊條麵掛滿左奶油醬汁 濃郁Creamy 食落口彈牙煙靭 呢款真係好推薦!☕️ 海鹽奶蓋+薄脆咖啡☕️呢度嘅咖啡係由咖啡師沖嘅 所以一定有保證 咖啡甘醇香濃 苦味較重 配搭埋厚實而鹹鹹地嘅奶蓋 都幾多架🙈 加上我超級愛既焦糖脆脆 令到個咖啡好香甜 飲落口都幾夾😍🍹雜莓乳酪沙冰一上枱先知咁大杯 有士多啤梨同藍莓Max埋一齊 飲落去酸酸甜甜 甜度適中 仲有口感爽脆嘅穀物 好冰涼開胃!📍八〇 Aftereightys @aftere
📍:旺角豉油街27號地舖
⏰:11:30am-10:00pm
🍔美國和牛芝士漢堡配薯條
🍝俄羅斯烤牛柳闊條麵
☕️ 海鹽奶蓋+薄脆咖啡☕️
🍹雜莓乳酪沙冰
📍八〇 Aftereightys @aftereightyscafe