2019-07-23
依日成家齊齊食完飯去食甜品😝發現依到有個幾特別嘅榴櫣甜品🤤========================香蕉朱古力窩夫🍌 $55係KY心中,幾時都係朱古力味嘅窩夫係咁多其他口味中排第一😆真係好少見甜品店咁有心思係兩球雪糕上額外加上朱古力脆皮🤭切左片嘅成條香蕉🍌上面仲淋左朱古力醬🍫雖然唔係款好特別嘅甜品,但依個窩夫勝在內裏朱古力味出眾,配上凍雪糕一熱一凍真係冇得輸😆可惜雪糕融左之後窩夫開始淋,如果窩夫再脆啲就更好了✨========================牛奶小方 ($18/10粒) $18呢個牛奶小方個名細體積細,但食落嘅驚喜一啲都唔細😆佢嘅味道有啲似凝固咗嘅奶凍😋咬落唔單止有濃厚的牛奶味,加埋上面嘅椰絲兩樣嘢配合得啱啱好又唔會搶咗大家嘅味✨咁嘅價錢,個人真係冇諗過有咁多份量,認真幾個人各自嗌一個甜品再嗌多碟share都好抵😆========================榴槤星球🌍 $42原來榴櫣星球即係一粒粒用透明啫喱做既波波球包住榴槤果肉🤤一咬就爆出一陣榴槤果肉香,的確好得意好創新既感覺👅而且仲可以揀配新出嘅芒果汁或者係椰汁,鍾情於芒果啫我梗係買咗芒果汁,再配埋其他
依日成家齊齊食完飯去食甜品😝發現依到有個幾特別嘅榴櫣甜品🤤
香蕉朱古力窩夫🍌 $55
牛奶小方 ($18/10粒) $18
榴槤星球🌍 $42
原來榴櫣星球即係一粒粒用透明啫喱做既波波球包住榴槤果肉🤤一咬就爆出一陣榴槤果肉香,的確好得意好創新既感覺👅而且仲可以揀配新出嘅芒果汁或者係椰汁,鍾情於芒果啫我梗係買咗芒果汁,再配埋其他新鮮水果果然係夏天清爽配搭😆!
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 粒粒果甜品 (旺角)
旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖