2023-07-26
店名: 御滿屋日本料理 地址: 旺角彌敦道655號胡社生行1樓旺角站E1出口,行1分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5呢間放題位於旺角站E1出口對出,就算平日嘅午市,入座率都有成7成,可見佢有幾出名,入到去係用QR code落單,出菜速度十分之快,亦無漏單嘅情況,外面嘅自助區有好多選擇,凍食、甜品、飲品等,仲有個區域有日本嘅清酒任飲添😚最後甜品亦都會一人一杯Haagen-Dazs雪糕🥰77品午市放題$238📍刺身每一款我都有叫,當中三文魚、赤貝、帶子、甜蝦、赤蝦係必叫之選全部都好新鮮 食到刺身既鮮甜味赤蝦超級大隻,隻隻肉又厚又夠長,蝦肉爽口帶子十分清甜,食落好新鮮,又大大粒📍壽司手卷海膽同蟹膏手卷細細件,但幾好味,又唔會太飽肚,花之戀同炙燒三文魚🍣壽司都好食😆📍燒物串燒薄燒和牛大推!肉質十分嫩,又充滿住和牛嘅香😝燒牛舌好香牛舌爽口😌汁燒帆立貝一串有2粒,大大粒好多肉☺️蒜蓉燒生蠔🦪比較辣,但蠔肉好大,好惹味😗燒羊架入口易咬開,無乜騷味,亦好大舊😌燒菠蘿🍍叫左成十幾舊,全部都超甜,又好多水份,消膩一流😍📍天婦羅全部都有嗌,最推介虎蝦天婦羅🍤,啖啖肉,又夠大隻,出面嘅粉漿夠
地址: 旺角彌敦道655號胡社生行1樓
旺角站E1出口,行1分鐘
環境: 4/5
價錢: 4.5/5
味道: 4.5/5
77品午市放題
📍刺身
全部都好新鮮 食到刺身既鮮甜味
赤蝦超級大隻,隻隻肉又厚又夠長,蝦肉爽口
帶子十分清甜,食落好新鮮,又大大粒
📍壽司手卷
📍燒物串燒
📍天婦羅
全部都有嗌,最推介虎蝦天婦羅🍤,啖啖肉,又夠大隻,出面嘅粉漿夠薄又脆口😋
📍自助區
有生果、炸物、甜品、冷盤、熱盤任拎,當中哈密瓜🍈超甜,食落十分清爽,好fresh,魚皮有麻辣,辣得好過癮😙最後食翻杯Haagen-Dazs雪糕收尾🥳