2022-10-09
黎開呢邊睇裝修野,search下附近有咩好食就上左黎,又比想像中正喎。先黎兩款餐包,啱啱焗到熱辣辣表面香脆,怒點油醋汁好開胃。香煎八爪魚鬚好厚肉,我鍾意成條都食到好完整嘅吸盤口感,調味都唔會好複雜,清楚食到食材原味同彈牙口感。 兩塊多士極度酥脆透薄,就咁空口食都毫不遜色。慢煮豬排見到周邊一圈肥膏就知佢軟腍香口,厚身得黎完全唔會乾,好有肉味。 好特別地用茴香片做配菜,聽就聽得多,第一次食fennel,原來本身冇乜味香香地咁,食個功效同清新為主,都幾得意。 Papaya and Yakult Smoothie兩種味道都好突出,唔會好似飲緊益力多咁。 木瓜味道好天然,整體有淡淡奶香唔會死甜,啱晒養生人士。Goose好少地方見到,味道比較淡身易入口,個人覺得有少少果香,好岩女仔飲。Tiramisu見見台台都叫,食落真係有幸福既感覺。 好多時tiramisu都好似純食緊cream咁,呢度塊餅存在感比較重,入口就爆哂酒同咖啡出黎,味道好有層次。
先黎兩款餐包,啱啱焗到熱辣辣表面香脆,怒點油醋汁好開胃。