-𝘼𝙧𝙞𝙧𝙖𝙣𝙜 𝙃𝙤𝙩𝙙𝙤𝙜 아리랑핫도그仲記得以前每次去韓國旅行都會畀街邊各式各樣既小食吸引住 一路行一路掃街 冇得去旅行既日子 就特別掛住以前瘋狂掃街既滋味 亦都好難係香港搵得番😭😭😭呢日係旺角搵野食既時候先發現原來波鞋街有間韓式熱狗店!就等我睇下佢可唔可以畀到我韓國既味道入到去之知原來係Bingo and cook 既姊妹店記得上個月去食果陣 呢間係韓國人主理既所以我諗 熱狗店都應該會不錯吧~✨S1 套餐 ($120)/ 任選2個熱狗 + 芝士球 + 年糕香腸串🌭阿里郎熱狗棒 아리랑핫도그外層用上麵包糠混合麵糰 炸至金黃色 入面仲包有腸仔 食落煙煙韌韌 外脆內軟 最後落埋茄汁 蜂蜜芥辣 車打芝士醬 味道層次豐富 好味呢~🌭薯條熱狗棒 감자핫도그薯條粒舖滿熱狗棒 咬開仲有惹味既腸仔口感豐富味道突出 感覺唔算好熱氣 因為佢地既熱狗棒唔會好油 呢個勁有想當年韓國街頭風味🤤🤤🍢年糕香腸串 소덕소덕年糕表面煎過 微微焦香 裡面煙韌軟糯配埋秘製醬汁 同 煎香左既腸仔 一齊食都好唔錯! 🧀芝士球치즈볼 (4粒)都係外面香脆裡面煙韌 入面仲有芝士饀 好喜歡🤤🌹阿里郎玫瑰炒年糕 ($35)아리
𝘼𝙧𝙞𝙧𝙖𝙣𝙜 𝙃𝙤𝙩𝙙𝙤𝙜 아리랑핫도그

仲記得以前每次去韓國旅行
亦都好難係香港搵得番😭😭😭

呢日係旺角搵野食既時候
先發現原來波鞋街有間韓式熱狗店!
就等我睇下佢可唔可以畀到我韓國既味道

入到去之知原來係Bingo and cook 既姊妹店
記得上個月去食果陣 呢間係韓國人主理既
所以我諗 熱狗店都應該會不錯吧~

✨S1 套餐 ($120)
/ 任選2個熱狗 + 芝士球 + 年糕香腸串

🌭阿里郎熱狗棒 아리랑핫도그
最後落埋茄汁 蜂蜜芥辣 車打芝士醬
味道層次豐富 好味呢~

🌭薯條熱狗棒 감자핫도그
薯條粒舖滿熱狗棒 咬開仲有惹味既腸仔
口感豐富味道突出 感覺唔算好熱氣
因為佢地既熱狗棒唔會好油
呢個勁有想當年韓國街頭風味🤤🤤

🍢年糕香腸串 소덕소덕
年糕表面煎過 微微焦香 裡面煙韌軟糯
配埋秘製醬汁 同 煎香左既腸仔 一齊食都好唔錯!

🧀芝士球치즈볼 (4粒)
都係外面香脆裡面煙韌 入面仲有芝士饀 好喜歡🤤

🌹阿里郎玫瑰炒年糕 ($35)아리랑 로제 떡볶이
想講呢個好正宗韓國街邊炒年糕既味道
好岩唔食得辣 但又中意食炒年糕既人
因為係將忌廉同韓式辣椒醬撈埋既汁
所以醬汁會係淡淡粉紅色 唔會太辣
而年糕口感好軟綿 係香港好少有呢個正宗味道❤️

🍹蜜桃特飲( $18)/ 西柚特飲($22)
2個都係將果醬加上冰塊&梳打水
個人比較鍾意西柚味清香 又唔會太甜

整體黎講 呢個真係同我想當年係韓國食既味道一樣
事隔2年可以食得番真係好感動
究竟呢個疫情幾時完 我好想親身係韓國呀
이거 너무 맛있어요🤤 진짜 감동적인 맛이에요! 한국에 가고 싶어요 ㅠㅠ..

2022-01-16
15 分鐘 (堂食)
午餐