2023-11-04 148 瀏覽
前日👦🏻👧🏻去咗㷫烚烚食「五步極致火鍋體驗」,包咗前菜、火焰雞煲、時令海鮮拼盤、火鍋放題同甜品。餐廳座位闊落,坐得非常舒適🥰。前菜有三款前菜,包括涼拌皮蛋、沙律🥗同煎墨魚餅🦑。涼拌皮蛋香滑,味道偏辣。煎墨魚餅香口有彈性,有墨魚粒粒喺入面。火焰雞煲可以自選辣度,我地揀咗走辣(最近個胃唔食得辣🥹)。店員會俾個計時器喺枱面⏱️,倒數10分鐘,每兩分鐘需要炒一炒🥣。時間到,之後店員會加酒點火🔥,火焰效果即刻出嚟!雞肉嫩滑🐤,麻度適中,有花椒八角嘅香味。時令海鮮拼盤有六款海鮮,分別有貴妃蚌、帆立貝、鮑魚、魷魚🦑、鮮蝦🦐同聖子,仲有粟米🌽、粉絲同烏冬做配料。每樣海鮮都加咗滿滿嘅蒜蓉🧄同香蔥,非常香口惹味。火鍋放題湯底我哋點咗椰奶雞湯🥥,嚟到先知原來係泰式嗰款,湯底入面有檸檬葉🌿、紅棗同杞子,飯落椰香味濃郁帶點酸辣味。呢度可以任食Prime牛肉🐮、五花腩🐷、羊肉卷🐑等等。Prime牛肉肉味香濃,軟焾入味。出面仲有各式各樣嘅丸類同蔬菜🥬任拎,推介大家食墨魚丸同花枝丸。甜品是日甜品係冰糖燉雪耳,清潤解渴,甜度適中💕。飲品呢度飲品係任飲,除咗有罐裝飲品,仲有自家煲嘅涼茶同各款冷泡茶🍵。👦🏻👧🏻最鍾意飲竹蔗茅
前日👦🏻👧🏻去咗㷫烚烚食「五步極致火鍋體驗」,包咗前菜、火焰雞煲、時令海鮮拼盤、火鍋放題甜品。餐廳座位闊落,坐得非常舒適🥰。

前菜

火焰雞煲

時令海鮮拼盤

火鍋放題

甜品
是日甜品係冰糖燉雪耳,清潤解渴,甜度適中💕。

飲品
呢度飲品係任飲,除咗有罐裝飲品,仲有自家煲嘅涼茶同各款冷泡茶🍵。👦🏻👧🏻最鍾意飲竹蔗茅根🎋,清甜解渴又下火,啱哂打邊爐飲🍲。

📍 㷫烚烚 (旺角)
旺角登打士街56號家樂坊8樓802號舖
2023-11-01