#肥doi遊旺角.呢間來自台灣嘅火鍋,都真係幾出名,要就晒我哋放工時間,就要食七點個輪,由於book唔到位,我地選擇左walk-in,5點半去到等。想食嘅就記得早啲book位啦~牛大人係用QR Code落單,方便又環保,想食幾多就用電話叫,易用又方便👍🏻-《美國SRF極黑牛》$228係三個套餐選擇之中,呢個感覺上比較抵食,因為都提供左多款肉類或者海鮮選擇!-👅味道:9/10湯底:台灣鳳梨雞鍋湯底有苦瓜、鳳梨同半隻雞,味親甘甘甜甜幾開胃但鳳梨味唔算好濃。肉類:推介牛肩胛同牛板腱!呢兩款牛肉送到黎得兩三塊,望落幾普通,但係食落口,牛味好重,嫩滑加唔會鞋!其他豬肉同羊肉都好新鮮,值得一試~海鮮:脆肉鯇質素唔穩定,叫到第三碟開始肉質偏軟唔脆。其餘海鮮例如沙白都係普普通通。滑類:有好多款滑,最推介既係蟹籽墨汁漿同澎湖花枝漿,呢兩款滑都係好滑好彈牙!其他滑就唔算太特別,味道唔太特出。炸物小食:極力推介炸午餐肉同油炸鬼,炸到好香脆不過有少少油膩。台灣鹽酥雞同小香腸都值得一戰,甜不辣就無咩特別。飲品:雪櫃有罐裝飲品同幾款冷泡茶。洛神花茶 - 酸味太濃白桃烏龍 - 白桃味太搶,無乜烏龍味菊花普洱 - 濃
#肥doi遊旺角

《美國SRF極黑牛》$228
👅味道:9/10
湯底:台灣鳳梨雞鍋

肉類:推介牛肩胛同牛板腱!

其他豬肉同羊肉都好新鮮,值得一試~

飲品:雪櫃有罐裝飲品同幾款冷泡茶。
洛神花茶 - 酸味太濃
白桃烏龍 - 白桃味太搶,無乜烏龍味
菊花普洱 - 濃郁菊花味,唔會比普洱既濃掩蓋
桂花烏龍 - 桂花同烏龍既味道好平均,四款茶入面最好飲
除左以上自取飲品仲可以用app order酸梅汁之類既飲品!

甜品:食客可以揀movenpick或者椰汁仙草凍。仙草凍入面有紅豆、花生、珍珠等配料,口感有軟有硬好多層次,不過椰汁偏甜。

🍱賣相:9/10
牛肉既油脂比例啱啱好,望落去仲有啲雪花。火鍋嘅湯底非常足料,可以見到原隻雞。飲品方面,有牛大人自家出品既樽裝飲品都包裝得好靚!
🏠環境:9/10
衛生防疫措施貼心,每位食客入坐後都會有一個紙袋放口罩,亦會提醒我地每次出去拎野食都要戴口罩。
自選配料區,每一款食物都有一個密實盒,唔怕有污糟野飛入去!

⭐️總評分:9/10
總括來講,呢間火鍋既性價比都幾高,不論係嘢食或者飲品都表現出色,值得我哋再去食多次!