J.moon

2021-04-25 151 瀏覽
呢排見到呢間新開既打咭餐廳趁去開旺角拎公仔訂檯happy Friday 一下!餐廳位於百寶利4樓,進店一刻已經好有夢幻感,天花既彩燈加埋玻璃既反射,真係好靚! 除左室內,仲有outdoor位置,我地就揀室內位,室內位子唔多,有空間感。Cocktails 用上恒星名Mercury - 金星係最近太陽既星球,Mercury 上檯時都要配合返近太陽熱辣辣既特質,熱情果殼入面放左Rum 酒點起火上來,火焰🔥散發出Rum酒既香味。打完咭影完相吹熄火焰,倒出rum酒入cocktail 中,酸酸甜甜既熱情果味芳香,果味濃,充滿夏日氣息!Venus 呢杯雖然只係whisky 不過賣相好靚,用一個玻璃罩蓋住,打開既時候有一陣煙飄出,仲有煙燻既香味。 呢款whisky味道唔嗆喉,aftertaste 有一陣果皮既甘香。點左份sharing platter 作佐酒小吃,薯餅、脆薯角、咖哩角。薯餅大大件,並非三角薯餅,拎住食非常滋味!最中意係咖哩角,薄薄既春卷皮酥脆香口。Main course點了一份燒羊架,有2件,雖然脂肪位比較多不過都幾厚肉。要特別講下拌碟既千層薯片,一層層既薄薯、忌廉薯蓉好似千層麵咁相間

Cocktails 用上恒星名

Mercury - 金星係最近太陽既星球,

Main course點了一份燒羊架,有2件,雖然脂肪位比較多不過都幾厚肉。要特別講下拌碟既千層薯片,一層層既薄薯、忌廉薯蓉好似千層麵咁相間,入口好有口感層次。另外用迷迭香串住車厘茄焗出黎既味道好芳香!