2024-07-14
路過旺角地鐵站B出口附近呢間🔥今日開幕嘅港產日式牛丼飯店「牛丼家 Gyudonya」,地下見到勁搶眼宣傳廣告,有新嘢梗係要試吓啦. 原來係本地熱狗店品牌齊柏林踩過界開架,支持吓香港🇭🇰品牌. 睇落餐牌價錢實惠🤑款式選擇都OK多,有牛、漢堡、鰻魚、豚肉同雞肉蛋蓋飯,價錢都係$40至$50不等,選擇最平嘅王牌👑當家牛丼(S)係$26‼️每個飯款份量有細中大三款可以選,迎合不同人胃口需要. 另外,想豐富啲+$10至$20就有小食加飲品,小食可以揀青菜、公魚仔或者炸雞.餐廳樓底高,加埋淺色木系裝潢望落幾舒服,落地大玻璃令人感覺室內環境更空曠. 餐廳有兩層,樓上係做壽喜燒(不過要八月中先開幕). 點餐可自助亦都可以櫃位叫. 等餐取餐時間都唔算耐. 今次套餐叫咗青菜同埋公魚仔,飲品試咗白桃汁同埋冰紅茶. 個人大愛白桃汁,果味好香清新解渴開胃. 冰紅微甜都幾好飲. 兩個前菜味道唔錯,炸魚香口開胃,青菜爽口. 兩個人百二蚊有找,幾滿意👏🏻🤭. ⭐️雙重芝士牛魔王飯(M)店員推介餐廳招牌,賣相唔錯,和牛漢堡肉厚而且肉味濃郁,外層煎得焦香,$50左右真算高性價比. 配埋由柚子醬汁及牛肉脂肪提煉嘅特製牛魔王醬汁
⭐️雙重芝士牛魔王飯(M)
店員推介餐廳招牌,賣相唔錯,和牛漢堡肉厚而且肉味濃郁,外層煎得焦香,$50左右真算高性價比. 配埋由柚子醬汁及牛肉脂肪提煉嘅特製牛魔王醬汁撈飯味道更夾. 另外有不少芝士好邪惡. 仲有白薑片可以解膩.
⭐️香蔥牛肉飯(M)
牛肉肥瘦適中口感嫩滑,香蔥同洋蔥入味惹味,白飯熱騰騰. 店員話呢度嘅牛肉全部都係採購自優質和牛埸㗎,所以絕對高質. 可以用經濟價錢食到高質牛肉好好呀.
驚喜嘅係呢間舖頭竟然係朝早七點半開到凌晨兩點,早餐想食飽飽嘆返個牛丼飯又得,去街去得夜都唔驚搵唔到餐廳食嘢,重點係舒服好坐CP值高. 遲啲試吓嚟食壽喜燒先🤩