喺旺角火鍋店咁多選擇之中,喜聚火鍋雞煲專門店真係搶得出位,我哋同朋友已經第二次嚟,水準依然冇失手。首先要讚嘅係佢個熟食區,真係樣樣有驚喜:咖喱魚蛋豬皮、麻辣豬紅、雞腳全部都好出色,特別係中藥湯浸雞腳,藥材味夠溫潤,雞腳啖啖膠質,非常入味,甚至好過好多街邊店。打邊爐方面,佢唔係一上枱就清湯火鍋,而係會先上選一款雞煲:可以揀花膠雞、牛肚雞、大腸雞、麻辣雞其中一款,再配一碟Wasabi炒牛肉,微嗆帶甜,幾過癮。呢個「前菜」食完之後,仲會送上粉絲扇貝、鮑魚、豬肉餃嘅蒸拼盤,食到呢度已經好滿足。最後先會上清湯俾你打邊爐,層次分明,夠晒豐富。火鍋本身款式唔算好多特別選擇,不過有白鱔片同石斑片,食材夠鮮,彈牙冇雪味,已經勝過唔少連鎖店。今次揀咗3號餐,每人都唔使加錢就 $350,仲包2公升1664或者Sapporo任飲啤酒,真係性價比爆燈,最重要係晚市可以坐到凌晨兩點,食到攰都唔會俾人趕。小提醒:餐廳唔算大,如果想坐得舒服啲,建議就算訂咗位都早少少到場拎位。有啲卡位係三人枱加摺櫈湊夠四人坐,可能會覺得迫啲。總結:食物有驚喜,程序豐富,價錢合理,氣氛夠熱鬧又唔迫,加啤酒任飲同凌晨收檔,係打邊爐界近期朋

1664兩公升啤酒

總結:食物有驚喜,程序豐富,價錢合理,氣氛夠熱鬧又唔迫,加啤酒任飲同凌晨收檔,係打邊爐界近期朋友聚會嘅不二之選!

#旺角火鍋 #喜聚火鍋 #雞煲專門店 #雞腳控 #中藥雞腳 #打邊爐推薦 #深夜火鍋 #打邊爐天堂 #鮑魚拼盤 #港式火鍋 #任飲啤酒 #宵夜好去處 #朋友聚餐 #火鍋打卡 #旺角美食 #凌晨食宵夜
1664兩公升啤酒