2018-10-19 53 瀏覽
好耐未試過係呢條街道行啦,自從取消咗行人專用區後,都係第一次行,因為約咗嗰朋友去兆萬中心17樓嘅(紅火鮮料火鍋專門店)。這裹最出名是雞煲,好彩一早訂咗位,如果唔係有排等,坐底同嗰侍應講要一個微辣嘅雞煲,一個雜錦刺身拼盤。刺身先來,有三文魚,希靈魚,蟹柳,墨魚片,角榮螺,好新鮮肥美,非常鲜甜可口。微辣雞煲令到我好開胃,啲雞肉又嫩又滑,微辣已好足夠,D配料都好多,尤其是D薑,好人味,超正。我哋好快便吃完個雞煲後,跟住加湯底開始食火鍋。火鍋有好多選擇,花多眼亂,因已吃左雞煲,便叫小小肉類、丸、海鮮來試下。海蝦肉質新鮮彈牙,雪花肥牛入口即溶,黑牛百葉非常爽口,西班牙黑豚肉好冧,脆脘魚片還可以,還有貢丸、魚蛋、芝士腸,這些打邊爐一定要有的配菜。實在太多食物可選擇,樣樣叫小小已好多。飲品方面,當然有汽水、啤酒la, 最後緊係要吃雪糕作完結。每位$178,價錢都算抵吃。最緊要係可以訂位。在旺區搵食,有時最怕是等位。
微辣雞煲令到我好開胃,啲雞肉又嫩又滑,微辣已好足夠,D配料都好多,尤其是D薑,好人味,超正。我哋好快便吃完個雞煲後,跟住加湯底開始食火鍋火鍋有好多選擇,花多眼亂,因已吃左雞煲,便叫小小肉類、丸、海鮮來試下。海蝦肉質新鮮彈牙,雪花肥牛入口即溶,黑牛百葉非常爽口,西班牙黑豚肉好冧,脆脘魚片還可以,還有貢丸、魚蛋、芝士腸,這些打邊爐一定要有的配菜。實在太多食物可選擇,樣樣叫小小已好多。