2018-06-04
今日同朋友放工之後喺旺角搵嘢食,經過兆萬就決定食放題。揀返間多嘢食啲嘅,滿足下。網上見到旺角有間放題,有刺身、天婦羅、牛肉壽喜燒等,仲要2小時無限供應。仲有唔同款式嘅壽司,甜品又有韓國雪條同好多果汁、啤酒可任飲任食。最緊要係有我最鍾意嘅忌廉溝鮮奶,唔係間間放題有㗎。所以就決定去試一試。呢間係旺角嘅神戶屋,餐廳裝潢好有田園風,燈光暗暗地,幾有情調,啱晒情侶黎~我哋一坐低,店員就俾咗前菜同埋調味料我地,服務態度一流。等緊嘢食嘅時候就可以食住螺肉先~熟食方面,我哋特別推薦以下呢幾樣俾大家。瑞士汁雞翼、牛油粟米、番薯仔、芝士扇貝、泰式炒通菜。雞翼瑞士汁味道好濃郁,非常值得一試。番薯仔係非常煙韌,煙韌控必試。芝士扇貝好cheesy,扇貝都好大粒。泰式炒通菜小小辣,好開胃,份量都好多。食放題點少得叫刺身,佢哋嘅刺身好新鮮,種類仲好多添。有三文魚、泰式生蝦、赤貝、蟹柳、螺肉........ 本人食刺身,一定要點帆立貝,佢哋嘅帆立貝好新鮮,好大粒,好厚肉,超級好味。總括嚟講,食物質素幾好,上菜速度好快。下次有朋友我想食放題,我一定會再帶佢嚟呢度。
熟食方面,我哋特別推薦以下呢幾樣俾大家。