(非會員)
事原尋日小弟就係0係呢間食肆食飯...咁好正常就入紙仔叫刺身,燒物...之如此類,咁第一次差唔太食哂,咁我地就入過第2張紙喇..咁就入左大15分鐘左右都未黎,咁我就同個侍應講...成個場得一個高高大大既男人,我見佢成日打電腦既...應該係高級少少..佢就同我講,因為我張枱上仲有刺身,所以廚房就唔會出住..,佢咁講之後我心諗都0岩既..唔好浪費哂D野...咁我就食哂剩底既刺身...跟住黎第2碟..當第2碟我係食哂先入紙,咁就等等等...足3個字都未出到,咁我就叫第2個侍應幫我跟跟..如是者又個左3個字..咁我就叫番高高大大既男人講...咁我話你又話食哂先出??但係我食哂仲叫個侍應跟進,成廿幾三十分鐘都未黎,你可唔可以幫我跟跟..佢諗都唔諗就答我,"呢度唔係得你一台客,係要排住排住出".(佢指手劃腳咁態度唔多好咁,好似好忙咁成實尋日係星期一,而係食肆入面,我敢寫包單唔會超過15張枱係有客,仲要係我地算係大枱坐5個係有一張多過得我地).我就話真係成30分鐘喎,佢又講0個句"我呢度唔係得你一台客",咁我話你如果坐滿哂,咁咪要等仲耐?你好唔好生意唔關我事喎..??我講都未講哂,佢就轉個頭走..一D禮教都唔識..,講真丫,出齊都係唔知得2小時定係2個半小時,佢地可以話唔想浪費食物而不出食物住..但唔可以同我講得0個十幾台客仲要等成足30分鐘都未出到野為理由囉...如果好似佢咁講...大條道理...咁我比百六七蚊佢,佢又以同樣理由出一碟至2碟刺身比我,咁佢咪好發?????去開食呢D舖頭都知,通常你入幾多ORDER,佢都出唔足比你,以上全屬事實,不怕出黎對質,小弟希望籍呢個平台,話比大家聽呢間野係用呢咁既手法,亦希望各位師兄師姐,幫我FORWARD出去,THANKS ALL
2009-09-07
慶祝紀念