唐坊火鍋私房菜

2024-03-08 430 瀏覽
今日放學跟朋友去咗鄰近油麻地搵嘢食,經過有人派新開火鍋店傳單,就去咗譽發大廈樓上食。上到去環境清幽,可以同朋友唔使嗌到好大聲咁傾偈。店員亦超好服務,最後我哋選了2人套餐 $788 。-先來2人刺身拼盤超靚嘅刺身盆,載住唔同嘅刺身。有三文魚、希靈魚、吞拿魚、油甘魚、八爪魚等。每件刺身都非常鮮味爽口,非常新鮮。打卡必備。- 鍋底可4選1煲冬瓜瑤柱美腿鍋/唐泰北蝦冬陰公湯鍋/極濃蝦鍋/ 酸菜三文魚骨腩鍋我哋揀咗極重蝦味的「極濃蝦鍋」,鍋裏面真係有蝦肉,非常足料!飲落啖啖龍蝦味。未煮熟火鍋料,我已經飲咗三碗湯,飲到冇晒湯底要加水。-2人海鮮盤。- 手切特級牛(細)/ 橡果豬(細)我哋揀咗牛肉,脂肪比例均勻,食落唔會韌。滾10秒就可以攞上嚟食,非常之咁彈牙,牛味夠濃。- 韭菜餃及蟹肉餃餃子非常新鮮,烚完之後夠膽鄙薄餡多。- 田園雜菜籃有各種唔同類型嘅生菜,生菜、白菜、粟米、皇帝菜等,啱晒我哋唔想諗選點咩菜嘅人。- 手打烏冬/公仔麵揀咗手把烏冬,烏冬呈透明色,非常之彈牙。- 兩杯無酒精飲品 我哋揀咗椰子水,大大杯、椰味夠濃烈,啱晒打邊爐降火用。最後仲有紅棗杞子煲桃膠糖水俾我哋潤一潤
上到去環境清幽,可以同朋友唔使嗌到好大聲咁傾偈。
店員亦超好服務,最後我哋選了2人套餐 $788 。

-先來2人刺身拼盤

- 鍋底可4選1
煲冬瓜瑤柱美腿鍋/唐泰北蝦冬陰公湯鍋
/極濃蝦鍋/ 酸菜三文魚骨腩鍋

-2人海鮮盤

- 手切特級牛(細)/ 橡果豬(細)

- 韭菜餃及蟹肉餃
餃子非常新鮮,烚完之後夠膽鄙薄餡多。

- 田園雜菜籃

- 手打烏冬/公仔麵
揀咗手把烏冬,烏冬呈透明色,非常之彈牙。

- 兩杯無酒精飲品
我哋揀咗椰子水,大大杯、椰味夠濃烈,啱晒打邊爐降火用。

最後仲有紅棗杞子煲桃膠糖水俾我哋潤一潤
2024-02-27