2016-07-31 337 瀏覽
好耐無食放題,甘岩有朋友生日,有人提議去旺角食。上網見到放題大本營兆萬中心有間新野,難得可以一個價錢試理日本同韓國野,就一於挑戰一下。我地6點半到,每人198再加一,二百幾蚊可以有任食都唔差啊。我地搭扶手電梯就上到3樓,真係好方便,唔洗迫電梯上去。餐廳非常寬敞,可能新開關係,環境非常一乾淨,食日本野最緊要環境清潔乾淨,都會食得放心。我地4個人安排坐卡位,好闊落,張枱夠大,可以一次放多d野食,嘻嘻。飲品有個大雪櫃比你自己任拎,旁邊有雪條都可以拎來食。刺身方面好新鮮,有十幾款選擇,每件刺身都係厚切,非常足料,食m沾上芥末同豉油就可以帶到刺身個鮮美出來。壽司芥辣八爪魚壽司值得推介,芥辣同八爪魚配合非常好;火炙三文魚壽司入口即化,火炙壽司十個讚人參雞湯好多料,我地叫左3 round , 好重雞味,食左好多刺身後,有碗暖湯大家都覺得好正。天婦羅個蝦好大隻,炸粉岩岩好,夠薄身味道剛好。吉列蠔真係少見,炸粉多左少少,蠔本身食落味道唔錯。

飲品有個大雪櫃比你自己任拎,旁邊有雪條都可以拎來食。

刺身方面

壽司