2018-10-28
今晚去旺角吃火鍋,好想去吃小店鋪既火鍋店。知道係花園街近小巴站果度,開咗間海鮮火鍋店,決定今晚去試試。入去吃飯時,發現老闆娘在門外介紹,好有誠意,當然你會非入不可。因為店鋪是打邊爐啦~又新又乾淨,當然會去試試。店鋪有2部大電視,可以一邊吃,一邊睇電視,仲要係翡翠台啦… 追電視劇一流。我們 order 了鴛鴦鍋,選了麻辣(小辣),同埋皮蛋湯底! 麻辣湯底,真的非常正,湯底似四川的麻辣。好彩 order 小辣,因為天氣乾燥,仲要吃太辣,會對皮膚唔好啦!😂😂但是皮蛋湯底,就真的一般啦~ 最衰我唔吃得花生,所以冇得 order 沙嗲湯底喔~我們還點了皇帝菜,娃娃菜,辣椒牛丸,新鮮豬肉眼根,蟹子墨汁墨魚滑,沙爆魚肚,2罐王老吉~皇帝菜,同娃娃菜,味道當然沒有問題,很正常🤣,菜菜子又點會有事呢👉🏽👈🏽!只是每碟價錢38蚊,有點昂貴,份量不算多~新鮮豬肉眼根,我個人覺得有點似豬頸肉,非常一般,可以不用點。蟹子墨汁墨魚滑,味道幾好,自家制的,如果可以有隻鐵匙羹供給,應該會好好多。方便煮食。辣椒牛丸,自家制的,我覺得唔夠辣椒味,但如果不吃辣的,都可能覺得呢個辣椒牛丸,較辣🙃🙃。沙爆魚肚,味道淡,不過不失
沙爆魚肚,味道淡,不過不失,可以 order來吃又得,不 order 也不是一個損失。
脆肉鯇魚片,很多骨,雖然很脆,可以接受,沒有泥氣味。👍🏽
價錢上,都比較少少貴,款式不太多選擇。可能店舖新,魚缸都未能提供海鮮,有點可
惜。
評分時間又到💯💯💯💯💯: