2021-10-14
打完風,好多舖頭都唔開,不過又唔想曬咗一日假期,照去旺角周圍行吓,行行吓見到有間亮住霓虹燈既舖頭,原來係一間餐廳,俾佢嘅裝修吸住左,店員都好熱情咁出嚟招呼我哋🥰🥰-鐵三角蠔蝦蟹海鮮湯麵 🦪🦐🦀️🍜 佢哋碗麵真係好足料,除咗有蠔蝦蟹之外,仲有元貝同蔬菜🥬,仲會送埋一小兜中華沙律🥗,簡直冇得輸😍湯底都好濃郁好鮮味,忍唔住飲晒佢哋個湯🙊🙊🙊-日本舞茸雜菌籠仔蒸飯🍄🍚 呢個蒸飯會有荷葉包底,成個飯會有好多款唔同種類嘅菇,出面餐廳食黑松露醬,好多時都係份量好少,但佢哋成個飯都會充滿黑松露醬,令到每一啖都可以食到好重既黑松露,相信會係素食者嘅首選🤩-牛油果蝦多士 (2件) 🥑🦐🍞 佢哋嘅蝦多士好脆身,而且中間夾住一層牛油果,令到牛油果味都好突出,正👍🏻👍🏻-黃金炸生蠔(3件)🦪 極力推介呢個小食😋生蠔新鮮炸起,好fresh,而且佢哋嘅鹹蛋黃醬唔會淨係淋喺面,每一粒生蠔都會沾滿鹹蛋黃醬,口感豐富,食落好滿足☺️☺️☺️-凍烘焙鐵觀音 佢哋嘅鐵觀音味比較濃,有助解膩👍🏻-搖呀搖烘焙☕️(熱) 呢杯就好似熱嘅cappuccino咁,不過上面有一層好厚嘅奶泡,而且會撒少少岩鹽喺泡面,感覺幾特別,店員
-鐵三角蠔蝦蟹海鮮湯麵 🦪🦐🦀️🍜
-日本舞茸雜菌籠仔蒸飯🍄🍚
-牛油果蝦多士 (2件) 🥑🦐🍞
-黃金炸生蠔(3件)🦪
-凍烘焙鐵觀音
佢哋嘅鐵觀音味比較濃,有助解膩👍🏻
-搖呀搖烘焙☕️(熱)
呢杯就好似熱嘅cappuccino咁,不過上面有一層好厚嘅奶泡,而且會撒少少岩鹽喺泡面,感覺幾特別,店員教一開始可以用匙羹試食奶泡先,果然好重岩鹽味,就算攪勻之後飲,都會飲得出微微既鹹味😙
佢哋嘅咖啡豆都係同香港嘅炒豆師合作,佢哋嚟緊都打算賣幾款咖啡豆,本身都想試吓,不過今日未買到好可惜😣 整體黎講呢間餐廳嘅性價比高,除咗可以打卡之外,嘢食價錢都算合理,食物質素高,下次經過都想入去試吓其他嘢食🙈🙈🙈