2022-07-15 28 瀏覽
天氣如此炎熱都冇咩胃口食嘢,咁啱經過旺角呢間新開嘅川菜餐廳,今晚一於食下辣嘢開下胃。其實呢間餐廳齋睇外表都好吸引人,一行入去就係cyber punk feel,好似落左酒吧咁,感覺十分過癮。鋪入邊好似重點推介佢嘅top 3菜式,花椒魚頭鍋,酸菜魚仲有辣椒炒雞。我地今次就試左呢個酸菜魚同埋辣椒炒雞先賣相都唔錯,酸菜魚同埋啲湯認真係白飯殺手呢個辣椒炒雞仲一份西班牙黑毛豬,有啲似我哋平時食雞煲咁,食完雞再打邊爐~炒雞香口得黎唔算辣,比較適合本地人口味,黑毛豬撈埋啲雞汁,真係超級仲有呢兩杯飲品,分別係青檸芒果手搖茶同埋草莓沙冰,質素唔會輸比出邊嘅新品店。最後就到甜品喇,呢個就叫做太空彩虹木桶冰,店員拎上黎嗰陣真係嚇左嚇乜原來咁大份,四支雪條再加紅豆溝涼粉,我地兩個人真係食到捧住肚走,推介大家黎試下
賣相都唔錯,酸菜魚同埋啲湯認真係白飯殺手