2021-09-15
好耐冇食過放題,朋友話好想食,但我又想打邊爐,不過好在旺角都有唔少選擇。咁岩見到唔少人都推薦嘅呢間八幡屋放題火鍋,有放題之餘又有邊爐打,好似幾正咁。一入到去好快就安排咗座位,唔需要喺門口等太耐。出邊分咗天婦羅炸物、蔬菜、前菜、火鍋配料、飲品等嘅自取區域。款式都算多同埋refill得幾快。至於火鍋海鮮同燒物等就可以用QR code落單,都幾方便。我哋叫咗美國牛肩胛同澳洲和牛肉質唔錯,牛味幾香。而且切得夠薄,淥幾秒就食得,唔會太老。最緊要係唔會太肥,女仔食多少少都唔怕!龍蝦湯底幾甜,蕃茄味就較淡,但湯底都冇咩所謂嘅。因為最緊要係有原隻嘅龍蝦係湯底,望落都夠開心,抵返晒啦!海鮮拼盤都OK,但我就比較鍾意食刺身,尤其係大大粒嘅帶子,甜蝦都好大隻,三文魚都肥美,足足encore左幾次。不過可能人多嘅關係,燒物就出得比較慢,但係火鍋同刺身嘅速度都好快,整體來講都OK。
一入到去好快就安排咗座位,唔需要喺門口等太耐。
至於火鍋海鮮同燒物等就可以用QR code落單,都幾方便。