2018-09-11
難得同朋友中午得閒,就一齊去食個中午放題,貪佢可以食三個鐘,同埋價錢比夜晚抵,最重要係就算食到好飽都冇咁容易肥!一早已經book定呢間係創興廣場嘅樂天大喜屋,雖然今日係閒日,但係都有唔少人食放題!廢話少講,即係講下有啲乜嘢食,我哋本身食量唔多,主要都係鍾意食壽司類。呢間餐廳就有好多唔同嘅創作壽司,有肥美嘅三文魚火灸壽司,清新嘅左口魚邊火灸壽司,仲有牛肉同埋玉子,全部嘅飯都細細舊,溫度適中,表面嘅肉經過火石處理特別香,啲油都出晒黎!刺身呢啲就唔使講,一定要叫,最鍾意佢就係我哋叫幾多就來幾多,唔會比多左或少咗。特別好食嘅有甜蝦,帶子,其他都屬於正常水準。另外仲有啲燒物,例如翠玉瓜,牛舌同埋菠蘿等等,啱啱燒好,熱辣辣而且可以保留着肉汁。蟹粥份量可以比超過兩個人食,裏面真係有隻蟹,而且好入味,啲粥嘅飯份量啱啱好。仲有自家嘅椰子雞湯,材料十足而且味道清清地十分清新。出面仲有自助區,可以揀下嘢飲,款式多多,我就揀茉莉綠茶。當然仲有好多支裝或者罐裝飲品。朋友貪得意就出去攞埋自助佢嘅食品,真係大開眼界,一大章魚小丸子,即刻攞兩粒返去,仲有熱辣辣嘅炸餃子等等,仲要調味係唔錯,新鮮出爐鍾意拎幾多都得啦!-
仲有自家嘅椰子雞湯,材料十足而且味道清清地十分清新。
see
食到最後,仲有每人可以揀一個甜品,包括哈根大師或者Movenpick,連特別限定口味都有(今次嘅特別口味係黃桃乳酪),不過都係揀返基本嘅曲奇味就算啦~