2022-09-26
今日去咗旺角樓上鋪食烤魚,之前聽個friend話試過呢間汀汀烤活魚好好食,今日就跟佢一齊上去試下啦。 餐廳裝修超型格,暗黑中,有紫藍色嘅霓虹燈管,仲有塗鴉喺牆上,充滿時代感。前菜提供炸花生粒。而家只要社交平台share汀汀烤活魚三個朋友就有一碟新鮮本地製牛肉贈送。 我哋點咗老壇酸菜魚。酸菜非常多,非常足料。 原條鱸魚,店主話鱸魚每日新鮮起骨鱸魚,仲將起咗嘅魚骨炸成片,比我哋當小食用。 用盡整條魚來做菜色,非常特色。鱸魚魚肉非常厚,肉質非常滑嫩,好有魚味。 選左小辣,唔會搶走魚嘅鮮味。 叫咗自家製小食炸蓮藕餅,蓮藕餅超足料。每一啖咬落,都食到蓮藕,非常爽口,索索聲。 魚用亦非常彈滑,同蓮藕簡直係天仙之合。 超型嘅apple cider 特飲 及 水果茶超特別既外觀,原枝apple cider 倒轉落酒杯上,夠誠意,超適合打卡用。水果茶入面嘅水果超足料,滿咗1/2 杯茶。 內有西瓜粒、火龍果粒同橙肉粒超足料。 食完酸菜魚後,用來降火超一流。
超型嘅apple cider 特飲 及 水果茶