2023-07-22
御滿屋日本料理位置係旺角站E1出口,雅蘭中心對面,唔洗1分鐘就行到去。餐廳平日夜晚非常滿座,記得嚟之前book定位先📞!一上到去就會見到有個自助區可以任食任飲,雪櫃擺咗各款罐裝凍飲🧃,仲有清酒梅酒自助區🥃同自助茶水區🍵。仲有各式各樣嘅炸物小食、前菜、甜品同水果等等。最得意嘅係有部爆谷機,啱晒小朋友玩~返到座位用QR code落單,可以嗌刺身、壽司、手卷、串燒、一品料理、天婦羅、炸物同雪糕等等,選擇非常豐富!刺身叫咗三文魚、大赤蝦、甜蝦、帶子、鮑魚片、北海道帶子刺身、吞拿魚、松葉蟹棒同螺肉。👦🏻👧🏻最鍾意大赤蝦同帶子,大赤蝦肉質彈牙爽口,鮮味十足!帶子新鮮鮮甜!手卷方面一定要嗌海膽手卷,非常有驚喜!海膽一啲都唔臭唔腥,仲有種甘甜嘅感覺,一口size一啖食落口 啱啱好🥰燒物同炸物叫咗燒有機鮮菠蘿、蒲燒鰻魚、鹽燒牛舌、鹽燒海蝦、燒羊架、燒雞翼同炸雞翼。👦🏻👧🏻最鍾意有機鮮菠蘿同鹽燒海蝦,菠蘿多汁爽甜🍍!海蝦彈牙鮮甜🦐!甜品可以揀Haagen dazs同movenpick雪糕,👦🏻👧🏻揀咗Haagen dazs既比利時朱古力雪糕,朱古力非常濃郁,入面有粒粒既朱古力碎🍫!📍 御滿屋日本料理 (旺
📍 御滿屋日本料理 (旺角)
旺角彌敦道655號胡社生行1樓