2021-12-24 39 瀏覽
八〇 (旺角) @Aftereightys 餐廳由前有線體育主持開設,連何詩蓓、伍家朗等多名港隊代表成員都光顧支持。香港劍擊代表隊成員仲合作成為蛋糕師,為品牌製作多款甜品。自家製黑糖麻糬窩夫賣相吸睛。店內裝飾牆以水泥磚設計,營造粗獷感覺,打卡一流。🌟經典全日早餐 $118材料有黑糖麻糬窩夫、香腸炒蛋、茄汁焗豆、焦糖香蕉、炸薯寶、炒雜菌、香腸同沙律菜。一碟可以試咁多款嘢食,而且味道都唔差,仲有佢哋嘅招牌黑糖麻薯窩夫,甜甜地同幾煙靭。。🌟茄汁海鮮意粉 $148呢個係set dinner可以揀沙律或者餐枱我哋揀咗蕃茄湯,好杰好足料嘅餐湯。意粉有蝦、帶子同四件青口,帶子幾好食,青口有啲瘦,幾鍾意個意粉醬,蕃茄味濃帶少少辣。。🌟八十後精選蛋糕 +$28Set dinner 可以加一款甜品,今日有兩款。芝士都幾順滑,有唔少蘋果粒酸酸甜甜,冇咁滯。。🌟金栗天使牛角酥 $78有驚喜嘅一款甜品,賣相已經好吸引,最底有牛角酥,中間有球雪糕,面頭鋪滿栗子絲。栗子好滑好creamy ,牛角酥幾酥脆,個味道好夾,唔會太甜。八〇 Aftereightys📍旺角豉油街27號地舖#八〇 #Aftereightys
八〇 (旺角) @Aftereightys

🌟經典全日早餐 $118

🌟茄汁海鮮意粉 $148

🌟八十後精選蛋糕 +$28

🌟金栗天使牛角酥 $78

八〇 Aftereightys
📍旺角豉油街27號地舖

#八〇 #Aftereightys #hkcafe #旺角cafe #旺角美食 #香港運動員 #黑糖麻糬窩夫 #聖誕美食 #cafe #cafehk #hkcafe #咖啡廳 #西式 #咖啡 #coffee #cake #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodhk #food #foodie #香港美食 #美食 #食 #食べスタグラム #食好西 #topcitybiteshk #topcitybites #hkfood #hkeat #hkig #打卡 #香港好去處