2024-04-06 78 瀏覽
成日食任食邊爐🍲發覺逐樣嗌嘅質素差太遠🫡實在好味太多,最近發掘多咗非連鎖嘅店👀支持下本地經濟✨餐廳同一般邊爐舖有啲分別,鋪面唔算好大,可能比較適合人少少舒舒服服嗌下小菜打邊爐👍🏻另外老闆娘(?)都好留意客人嘅需要,定時會主動加湯同埋調較火嘅大細👀湯底嘅選擇亦都好多✨招牌重慶雞煲 半隻 $168有三個辣度可以揀,我就揀咗最低嘅小辣🌶️🥵雞炒得好香,用咗洋蔥、紅椒、綠椒同蒜等,個人覺得用嘅材料味道算多,另外腍咗嘅洋蔥滲滿雞煲味🧅好滿足🥹兩個人share半隻雞份量岩岩好😚同埋!唔記得咗嗌雞脾菇🥲雞煲加雞脾菇絕對係一絕💯重口味之鬼覺得重慶雞煲加大量芫茜🌿係超級加分!✨招牌手打墨魚滑 $98💫墨魚滑好鮮好夠味,而且好彈牙!魚膠有啲咬口😋份量同價錢成正比👍🏻✨自家製韭菜餃 $68會話打邊爐嚟講係良心份量,八隻皮薄餡多嘅餃🥟韭菜量多,加上少少肉(個人覺得餃子多菜少肉比較好食😋)好滿足,韭菜好新鮮,唔會好老好難咬👍🏻重口味之鬼👀✨娃娃菜 $38🥬新鮮大份,滲滿湯汁超級邪惡😛✨餐廳除咗邊爐之外都有小菜選擇,另外有唔少海鮮揀,雖然位置唔算多,但會話係麻雀雖小五臟俱全😜打邊爐想幾個人坐得舒舒傾下計,呢到係個唔

招牌重慶雞煲 半隻 $168

招牌手打墨魚滑 $98

自家製韭菜餃 $68

娃娃菜 $38
🥬新鮮大份,滲滿湯汁超級邪惡😛

餐廳除咗邊爐之外都有小菜選擇,另外有唔少海鮮揀,雖然位置唔算多,但會話係麻雀雖小五臟俱全😜打邊爐想幾個人坐得舒舒傾下計,呢到係個唔錯嘅選擇👍🏻