2023-10-29
旺角雙魚座咖啡館 PISCES COFFEE地址: 旺角通菜街123號地下A 及 B號舖電話: 66276778喺旺角附近逛完街,見到有間門面靚靚哋嘅「雙魚座咖啡館」,我係雙魚座的,真係有親切感,一於入去開餐😊打開餐牌,見到有「快富貴」酸菜魚配珍珠米飯,西餐廳有酸菜魚食,好奇試一試,果然冇令我失望,湯底酸辣度適中,龍脷魚柳夠滑,西式咖啡店有這樣的水準不錯啦😊另外點了脆炸薯條(紫菜風味),我很喜歡紫菜味,將整盒紫菜粉灑滿在薯條上,每一條薯條都沾有我喜愛的紫菜味道, 吃得十分滿足😋另外值得讚的是熱騰騰的鮮奶咖啡,睇賣相都相當吸引,奶味濃,咖啡香滑,跟甜品「浪漫星空」都是水準之作!這個甜品有桂花愛玉、三色小麻糬、紅豆、芒果爆珠、椰果及荔枝,材料豐富,甜度適中,為整頓簡單的晚餐畫上完美的句號😊
地址: 旺角通菜街123號地下A 及 B號舖
電話: 66276778