餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

2024-05-17 117 瀏覽
首度嚟到旺角一鍋堂☺️,我馬上感受到店內特別嘅氣氛!各處細節處處呈現出香港火鍋嘅文化風情,充滿人情味😜!而且店內光線足夠,環境整潔,非常舒適😎。平時火鍋店多數都係選擇重口味嘅湯底,但今次我決定揀一鍋堂嘅「咸菜胡椒豬肚湯」!😇湯嘅味道香濃入心,而且飲到嚟好有厚度,即刻就感受到嗰一股鮮美嘅豬肚味湧上嚟,捧返位消噏,真係非常越❗湯底美味,滋味濃郁!🍲胡椒味非常香,搭配豬肚湯,唔係一般嘅鮮美可言!頭道菜黎嘅就係「美國封門柳肉拼美國牛脷心托」,肉質超優、美味,食落口即化,而且配上咸菜豬肚湯,效果更佳,足以開展一場味蕾嘅饗宴!😉有咩講得過呢!肉質味美爽口,肉汁充足,食得出高質嘅感覺!🤩跟住就係「香茜墨魚丸」,墨魚丸彈牙帶嚼勁,食到香茜嘅獨特香味,配埋火鍋湯底🍲🍲一飲,好食到無法抗拒!墨魚丸質地鬆軟彈滑,食落去成口香茜味,真係有種返咗廚房嘅感覺🦑😋!再嚟係「涼拌海帶絲」。海帶絲口感爽脆,味道清新,配埋度火鍋真係一絕,你絕對會愛上佢呢種口感!👌海帶絲脆澀得流連忘返!而且整道菜色澤鮮艷,勁吸引!🍃👌最後我哋點嘅「羽衣甘藍」,營養豐富,食落口清爽爽口,冇得輸!羽衣甘藍爽口清甜,一啖落肚,韌性十足!🥬👍食完一
最後我哋點嘅「羽衣甘藍」,營養豐富,食落口清爽爽口,冇得輸!羽衣甘藍爽口清甜,一啖落肚,韌性十足!🥬👍食完一口,即刻覺得消了滯,特別舒服和暢快。爽爽口口,haha 😊
整體嚟講,一鍋堂值得一試,不僅僅是因為佢嘅食物新鮮美味,更重要的是佢嘅服務質素和周到。如果你都想嘗試下真正的香港火鍋,嗰麼你一定要嚟試試一鍋堂,我保證你不會失望的!🙌