約🤴🏻放工黎葵芳,行吓見到新開嘅 ‘ 燈籠滷味 ’,之前食過銅鑼灣同旺角都大排長龍🤪🤪,今次時間雖然只係6:00但已經九成入座,好彩我哋只係等咗3分鐘就有位☺️☺️~~~麻辣鴨🦆血野菜冬粉~~~需然餐牌標明係小食😅😅,但其份量對女生來說當主食都ok,濃味之選😋😋。鴨🦆血有四~五件,入口已經有一陣麻辣味,配埋芫荽、冬粉一齊食會另有一番滋味😝😝~~~海苔鹽酥雞🐥~~~會跟一個紙袋同埋一盒細海苔粉比你自己shake shake,我哋shake得好均勻,粒粒都沾有滿滿嘅海苔粉,的確十分惹味🤩🤩,雞🐥肉就一般😗😗,🤴🏻感覺更一般😅😅~~~蜂巢牛🐮肚、甜不辣、香菇貢丸、大斗豆皮手工烏龍麵(加底、加湯)~~~蜂巢牛🐮肚一定要叫,超級入味兼且勁掛湯👍🏻👍🏻。甜不辣都一定要叫,QQ彈彈超級軟熟🤭🤭我哋已經叫咗加大同埋多汁,但感覺同普通嘅一樣😗😗~~~大甲濃厚香芋鮮奶(凍)~~~比較普通嘅香芋飲品,香芋一般奶味亦一般😀😀
~~~麻辣鴨🦆血野菜冬粉~~~

~~~海苔鹽酥雞🐥~~~

我哋已經叫咗加大同埋多汁,但感覺同普通嘅一樣😗😗

~~~大甲濃厚香芋鮮奶(凍)~~~
比較普通嘅香芋飲品,香芋一般奶味亦一般😀😀

2022-09-01