2023-08-27 53 瀏覽
今日放工又同老公周圍食下野,今次黎到荃灣的牛摩,近我地返工的地點,千色滙入面,係荃灣地鐵站行過去,只要5分鐘左右,好方便!牛摩有幾個級數的放題選擇,今次平平地,食第二級牛 特選美國牛肩胛過下口引!而家做緊韓國主題,有啲韓國特色嘅小食可以選擇,例如韓式餃子,傳統韓國牛肉餅,紫菜粉絲卷,韓國炸無骨雞,呢啲小食喺出邊嘅打邊爐都好少有,值得一試!牛摩一人一鍋打邊爐,就係可以每個人按自己嘅選擇揀湯底,可以食多幾個口味,而且唔使㗎鴛鴦湯底費,真係好!我揀咗壽喜燒湯底,老公就揀咗沙嗲湯底,識識吓可以交換食,唔錯唔錯!壽喜燒湯底甜甜地,而且好正宗有一隻雞蛋送,用壽喜燒湯底,配雞蛋真係絕配!而沙嗲湯底就好香濃!呢一個級數嘅套餐,已經包括牛肩胛,豚肉,羊肉,雞肉,而且外面仲有好多唔同嘅蔬菜,丸類,仲有甜品飲品,好多選擇!牛肉有雪花,好有牛味!而我最鍾意食羊肉,彈牙嘅口感加上有少少嘅蘇味,真係好好食,叫咗幾次!而豚肉,我哋點咗一次啫,因為主要食牛同羊肉都已經好足夠了!我哋仲點咗個牛摩飯試吓,一碗飯加咗紫菜同埋肉碎, 十分美味,不妨一試!飲品方面,除咗雪櫃入邊嘅罐裝或包裝飲品外,仲有果汁同埋沙冰可以揀,不妨一

牛肉有雪花,好有牛味!

而豚肉,我哋點咗一次啫,因為主要食牛同羊肉都已經好足夠了!

飲品方面,除咗雪櫃入邊嘅罐裝或包裝飲品外,仲有果汁同埋沙冰可以揀,不妨一試!

另外甜品方面,有朱古力泡芙,瑞士卷,豆沙餅,仲有好香滑嘅雲呢拿味雪糕,有好多唔同嘅topping自由配搭!我自己就食咗朱古力泡芙,同埋雪糕真係好好食!

整體來說,用餐體驗不錯,而且店員還會主動加湯和收碟,服務態度很好,下次會再來!

2023-08-24