2009-09-28
今日要去北角做野,一早搵定去邊度食lunch好,由於尋日成日都係食中菜,所以今日唔想食,就黎左呢度食意粉啦。我開頭仲驚好多人添,大概 1 點 15 分去到,都唔係太多人咋喎,頗多吉檯,即刻可以坐低。佢見我拎住把遮仲去拎個遮套俾我添。其實我都唔太知點解我會無叫蠔食,可能諗住第一次黎食,試下好唔好食先,但叫完之後又有d後悔,想叫返蠔食,哈哈,真係麻煩。佢大部份都係套餐好好呀,有野飲送。佢有D精選既餐,不過唔太啱我食,所以我都係另外叫算啦。最後要左忌廉汁煙三文魚天使麵+咖啡。等左大概 10 MINS 都唔洗就黎啦,都算好快,個外型好靚架,好似好好味咁,唔好睇佢細細碟,食落都幾多架。D天使麵一條條唔會一團野咁,口感好好,軟硬度適中,而且有香香既松露味,加埋D忌廉汁好食呀。煙三文魚唔知係咪魚質麻麻,所以有少少粗糙,而且鹹左少少,要連埋麵一齊食就OK。佢仲有好多唔同既菌類,啱哂我呢D鍾意食菇既人。咖啡普通,淡左少少,無咩味。佢個珍珠蠔墨魚麵好似好吸引咁呀,下次再去食。=)