2010-11-01 22 瀏覽
星期六, 又要加班. 一早約好了同事仔於全日通站頭集合, 先到的我就係附近找家茶餐廳, 食返個早餐先上路. 而今次就找來了太子冰室. 裝修不錯的, 有少少扒房feel, 不過坐落, 還是茶餐廳一間. 既然是以扒出名, 就來一個扒餐, 雞扒餐肉蛋加粟米. 特特別的, 呢度係配牛角包俾你的. 先品嚐奶茶, 味道濃郁, 奶多夠滑, 雖稱不上一流, 但已覺得不是"吔吔嗚"的出品. 又熱又香, 濃濃的, 夠提神.扒餐. 雞扒既做法同大樂冇乜分別. 不過比較大塊, 燒得又比較香, 係旁邊位乾了少少而已. 粟米非常好, 帶有牛油香. 而餐肉炒蛋也見功架. 不過牛角包就好差勁, 沒有牛油香, 不酥化已經不怪, 食落粗粗鞋鞋就真的不要得了. 建議烘下先俾人食. 我則咬了一淡放棄.電話到, 剛剛好又吃完早餐. 見到久違了的同事仔. 一起上路, 搞埋D手尾佢.

$24 (早餐)