2010-04-01
今年復活節想特別D, 買隻復活蛋送俾自己同埋好朋友開心一下, 走勻商場裡面既朱古力店, 全部都係普通既牛奶朱古力, 好彩記得上星期TVB生活台, 盧覓雪既飲食節目, 講佢同個朱古力師傅一齊整復活蛋, 仲要係我最鍾意既脆米薄片朱古力, 咁岩今日係金鐘開會, 於是就上去睇下究竟佢有D咩禮物...一入到門口見到個POSTER, 今日未正式放假, VERO 已經開始左EASTER MENU 喇! 個店長好好人咁介紹左個DESSERT MENU俾我, 最厲害就係個MOUSSE凌空架!! 好似變魔術咁 今日得一個人, 一於星期六同朋友一齊黎試下個 MENU, 黎個MAGIC EASTER!店長話星期六同星期日, 下午仲會有CHOCOLATE WORKSHOP, 會有專人教你DECORATE自己既復活節禮物, 有BUNNY, COOKIE同埋MARSHMALLOW, $38就可以有一份俾你自家設計既禮物, 我朋友會一定好開心! 其實佢既價錢真係幾吸引, 店長話, 假期時好多餐廳都專登調高價錢, 但佢地就想多D香港人, 真正可以認識同享受朱古力, 所以將復活節價錢重新定位, 希望鍾意朱古力既人可以
其實佢既價錢真係幾吸引, 店長話, 假期時好多餐廳都專登調高價錢, 但佢地就想多D香港人, 真正可以認識同享受朱古力, 所以將復活節價錢重新定位, 希望鍾意朱古力既人可以真正感受BEAUTY OF CHOCOLATE!
差D唔記得要睇下個脆米薄片朱古力蛋...
正! 完全係我至愛! 本人鍾意食一D CRUNCHY D既朱古力, 呢個同出面一般既倒模朱古力唔同, 全由人手創造, 矜貴得黎又貼心
最後買左兩隻蛋離開, 決定星期6一定要再黎過!
講真, 我最欣賞既, 除左係佢地對朱古力既執著外, 最重要係佢地整個MARKETING既方向模式, 真心從客人角度去考慮佢地會鍾意D咩, 唔會失真之餘, 亦BUILD UP左VERO既獨有既風格, 同其他外國牌子既朱古力, 的確與別不同